Ιατρικό: Συνεργασία με Google για χειρουργική πλατφόρμα!

Ιατρικό: Συνεργασία με Google για χειρουργική πλατφόρμα!22.11.2018Υγεία

2ο Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας του ομίλου από τις 23 ως τις 25 Νοεμβρίου

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Η τεχνική της «πυγολαμπίδας», τα ψηφιακά χειρουργεία και οι υπερσύγχρονες μέθοδοι ρομποτικής χειρουργικής μιας τομής είναι η ιατρική του μέλλοντος που ήδη εφαρμόζεται στη χώρα μας και μάλιστα αποτελεί το βασικό κίνητρο για την επιστροφή των ξενιτεμένων Ελλήνων γιατρών, μετατρέποντας το «brain drain» (απώλεια

εγκεφάλων) σε «brain gain» (όφελος από την επιστροφή εγκεφάλων).

Ολες οι νεότερες καινοτόμες εξελίξεις που εφαρμόζονται στους τομείς της ιατρικής (χειρουργική, παιδιατρική, ογκολογία, γυναικολογία-μαιευτική, καρδιοχειρουργική κ.λπ.) βρίσκονται στο επίκεντρο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και είναι ανοιχτό για το κοινό. Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασίλης Αποστολόπουλος, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στον ιατρικό τουρισμό και θα γίνει ειδική μνεία σε 20 νέους γιατρούς που επέστρεψαν στην Ελλάδα της κρίσης. Παρουσιάζοντας τους σκοπούς του συνεδρίου ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι επίκειται συνεργασία με την Google και την Johnson & Johnson προκειμένου να αναπτυχθεί μια πρωτοπόρος ψηφιακή χειρουργική πλατφόρμα. Ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μίλησε για τη χειρουργική του μέλλοντος, όπως η «τεχνική της πυγολαμπίδας», μια υπερσύγχρονη μέθοδος κατά την οποία χορηγούν σκιαγραφικό υγρό στους λεμφαδένες, που επιτρέπει στον γιατρό να βλέπει ακόμα και τα μικροσκοπικά αγγεία την ώρα που αφαιρεί π.χ. τον όγκο από τον ασθενή. «Ετσι κάνω την επέμβαση αναίμακτα, χωρίς πληγές, μολύνσεις και επιπλοκές που παρατείνουν τη νοσηλεία. Ο ασθενής δεν μπαίνει στη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος» όπως είπε στη «δημοκρατία» ο παγκόσμιου φήμης δρ Κωνσταντινίδης. Επίσης αναφέρθηκε στο ψηφιακό χειρουργείο, που δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να τοποθετήσει την αξονική τομογραφία στο ρομποτικό μηχάνημα Da Vinci και να βλέπει τα αγγεία που κρύβονται πίσω από κάθε σημείο που χειρουργεί. «Ετσι μπορώ να δουλέψω αναίμακτα» μας είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα