Ιμια: Πτήση-μήνυμα στην Τουρκία από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ

Ιμια: Πτήση-μήνυμα στην Τουρκία από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ06.02.2018Πρόσωπα

Πτήση-μήνυμα στην Τουρκία έγινε από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Πέταξαν με

μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και έφτασαν έως την περιοχή των Ιμίων, την οποία η Αγκυρα αμφισβητεί. Με μπαράζ παραβιάσεων απάντησε η Τουρκία.

Οι δύο αρχηγοί επισκέφθηκαν χθες την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό τους, ενημερώθηκαν για την ημερήσια δραστηριότητα της μονάδας και αμέσως μετά επιβιβάστηκαν για μια πτήση στο Αιγαίο που ξεπέρασε τη μία ώρα με αεροσκάφη Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας «Θησέας».

Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, τα δύο αεροσκάφη κινήθηκαν στην περιοχή Εύβοιας - Καλόγερων - Ικαρίας - Λέρου - Ιμίων - Νάξου και εκτέλεσαν εικονικές προσβολές σε εναέριους και επίγειους στόχους, ενώ έγινε και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

Η Τουρκία απάντησε στέλνοντας μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 στο Αιγαίο, τα οποία προχώρησαν σε συνολικά 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Σημειώθηκαν επίσης δύο εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα