Μεγάλη ζημιά από τα δήθεν συλλαλητήρια

Μεγάλη ζημιά από τα δήθεν συλλαλητήρια23.07.2018Παρασκήνιο

Τα ανώνυμα (και επεισοδιακά) καλέσματα για τη Μακεδονία διώχνουν τον κόσμο και δίνουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση

Μόνο ζημιά προκαλούν τα… δήθεν συλλαλητήρια, που διοργανώνουν άγνωστοι μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των πολιτών για τη Μακεδονία.

Aγνωστα ακραία στοιχεία, με τη διοργάνωση αλλεπάλληλων συλλαλητηρίων κυρίως στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πορείας εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης,

έχουν καταφέρει να απομακρύνουν τους πολίτες, καθώς κάθε φορά οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις και πορείες καταλήγουν σε επεισόδια, με θύματα ανυποψίαστους περαστικούς.

Είναι χαρακτηριστικό το συμβάν που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν συμμετέχοντες σε πορεία για τη Μακεδονία άρχισαν να ενοχλούν μια κοπέλα, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο νεαρός που τη συνόδευε, τον οποίο τελικά ξυλοκόπησαν κάποιοι εκ των συμμετεχόντων.
Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, σε ανάλογες συγκεντρώσεις είχαν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά.

Οι συγκεκριμένες συμπεριφορές μόνο με τους Μακεδόνες δεν ταιριάζουν και οπωσδήποτε αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» όλων όσοι παπαγαλίζουν ότι τα συλλαλητήρια διοργανώνονται από φασίστες και ναζιστές, αγνοώντας επιδεικτικά και κυρίως προσβάλλοντας τους Ελληνες, οι οποίοι με τα θηριώδη συλλαλητήρια διατράνωσαν ειρηνικά ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Δεν χωρούν

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ακραίες συμπεριφορές δεν χωρούν στον αγώνα για τη Μακεδονία, καθώς καταλήγουν προϊόν εκμετάλλευσης, αμαυρώνοντας έναν έντιμο, ειλικρινή και κυρίως δίκαιο αγώνα. Ετσι, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με την κοπέλα και τον συνοδό της, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης άδραξε την ευκαιρία και με ανακοίνωσή του καλεί τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της πόλης «να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν απερίφραστα περιστατικά βίας, που προσβάλλουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης και τους Θεσσαλονικείς», ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «για μία ακόμη φορά, οι αυτοαποκαλούμενοι “πατριώτες” έδειξαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις σημαίες, τον εθνικό ύμνο και τα συνθήματα για τη Μακεδονία».

Τα θηριώδη συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, τα 24 συλλαλητήρια ταυτόχρονα σε ισάριθμες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και αυτά που έγιναν σε Πέλλα και Βεργίνα δείχνουν τον δρόμο για τη συνέχιση της διεκδίκησης από τον ελληνικό λαό της ακύρωσης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς διακρίθηκαν για τον όγκο τους και κυρίως για τον ειρηνικό χαρακτήρα τους. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες έχουν υποστεί κρατική βία, όπως έγινε στο Πιστοδέρι στις 17 Ιουνίου, την ώρα που στους Ψαράδες Πρεσπών ο Τσίπρας και ο Ζάεφ καμάρωναν τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Κοτζιά και Ντιμιτρόφ, να υπογράφουν τη συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν από συγκεκριμένη επιτροπή, με ανθρώπους με ονοματεπώνυμο και κυρίως με τη συμμετοχή δημάρχων και μητροπολιτών.
Κατά συνέπεια, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα όποια ανώνυμα καλέσματα συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία, καθώς ουδείς γνωρίζει ποιοι είναι οι διοργανωτές και κυρίως τους πραγματικούς σκοπούς τους.
Ο αγώνας για την ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας είναι ιερός και θα πρέπει να κρατηθεί ψηλά μέχρι να δικαιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα