Ο Μπολσονάρο μιλά για «εγκληματική ενέργεια»!

Ο Μπολσονάρο μιλά για «εγκληματική ενέργεια»!05.11.2019Πρόσωπα

Ευθύνες στον Διαμαντίδη για τη ρύπανση από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο

Το ελληνόκτητο τάνκερ «Μπουμπουλίνα» της Delta Tankers, του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών των Αρχών της Βραζιλίας για την πρόκληση της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας που απειλεί τις ακτές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο προειδοποίησε ότι «το χειρότερο μένει ακόμη να έρθει» όσον αφορά τη μυστηριώδη πετρελαιοκηλίδα,

η οποία έχει ρυπάνει τους τελευταίους τρεις μήνες πάνω από 200 παραλίες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. 

«Αυτή που έχει φτάσει και έχει συλλεχθεί μέχρι τώρα είναι μόνο μια μικρή ποσότητα αυτής που απορρίφθηκε. Το χειρότερο μένει να έρθει» τόνισε ο Μπολσονάρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Record. Ο Μπολσονάρο επιμένει ότι «όλες οι ενδείξεις» καταδεικνύουν πως για την περιβαλλοντική καταστροφή ευθύνεται το δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία «Μπουμπουλίνα», ιδιοκτησίας Διαμαντή Διαμαντίδη, όπως είχαν υποστηρίξει ήδη την περασμένη Παρασκευή οι βραζιλιάνικες Αρχές, επικαλούμενες την ανάλυση δεδομένων από δορυφόρους.

Πρόκειται για «εγκληματική» ενέργεια, κατήγγειλε ο Μπολσονάρο, προσθέτοντας πως αναμένει «ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή». Οι αρχές της Βραζιλίας ανέφεραν ότι εντόπισαν την 29η Ιουλίου πετρελαιοκηλίδα περίπου 700 χιλιόμετρα από τις ακτές της πολιτείας Παραΐμπα. Αργό εμφανίστηκε την 30ή Αυγούστου στις ακτές του Νορντέστι, προτού εντοπιστεί κατόπιν νοτιότερα, ως την πολιτεία Μπαΐα.

Έχουν ρυπανθεί κάπου 2.000 χιλιόμετρα ακτών, ειδικά στην περιοχή Αμπρόλιους, κοντά στην Μπαΐα, καταφύγιο φαλαινών, όπου βρίσκονται μοναδικοί στον κόσμο σχηματισμοί από κοράλλια. Η ελληνική εταιρία Delta Tankers, που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο, διαψεύδει ότι το πλοίο της ευθύνεται για τη μόλυνση των βραζιλιάνικων ακτών.

Η Delta Tankers Ltd ανέφερε πως μια πλήρης έρευνα του υλικού από τις κάμερες και τους αισθητήρες σε όλα τα σκάφη έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το τάνκερ «σταμάτησε, πραγματοποίησε επιχειρήσεις από πλοίο σε πλοίο, είχε διαρροή, επιβράδυνε ή παρεξέκλινε της πορείας του στη διαδρομή από τη Βενεζουέλα στη Μελάκα της Μαλαισίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα