«Πήρα... καραμέλες από τον Ποροσένκο»

«Πήρα... καραμέλες από τον Ποροσένκο»27.12.2018

Ο Βαρθολομαίος «κάρφωσε» τον Πούτιν, που διαδίδει ότι χρηματίστηκε από Ουκρανία

Με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις αναπόδεικτες κατηγορίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, που υποστήριξε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο χρηματίστηκε για να δώσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τα παιδιά της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκαν το Φανάρι για να πουν τα κάλαντα. Ο κ. Βαρθολομαίος κρατούσε δύο μεγάλες σακούλες με σοκολατάκια και, πριν τα δώσει στα παιδιά, αποκάλυψε την

«προέλευση» των γλυκών. Αφού τους μίλησε για το ποιος είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στη συνέχεια είπε: «Τώρα με τη χαρά που έχει της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του, αν και η Ρωσική Εκκλησία με κατηγορεί ότι πήρα χρήματα για να κάνω αυτή την αυτοκεφαλία, στην πραγματικότητα δεν πήρα χρήματα, αλλά πολλές καραμέλες και σοκολάτες από το εργοστάσιο του Ποροσένκο». Πράγματι, ο Πέτρο Ποροσένκο, πριν πολιτευτεί αλλά και σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, γνωστός με την προσωνυμία «ο βασιλιάς της σοκολάτας» λόγω των εργοστασίων σοκολάτας που έχει. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον τρόπο αυτόν απάντησε άπαξ και διά παντός στις ανεδαφικές κατηγορίες της Μόσχας και «έσφαξε με το βαμβάκι» και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και το Πατριαρχείο της Μόσχας, που διαδίδει εδώ και πολλούς μήνες ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο χρηματίστηκε από την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας για να δώσει την αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου στα ρωσικά ΜΜΕ, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά του, υιοθέτησε μέχρι κεραίας τη λασπολογία του Πατριαρχείου της Μόσχας για το ουκρανικό ζήτημα. Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, καθώς σε μια πρωτοφανή για πολιτικό ηγέτη χριστιανικής και δη ορθόδοξης χώρας απαξίωσε το Φανάρι, χαρακτηρίζοντάς το «τουρκική ενορία». Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν, αν και όφειλαν, στις απαράδεκτες επίσημες κατηγορίες του Κρεμλίνου, εν αντιθέσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στήριξαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα