Σ. Αραβία: Από Ιούνιο στο βολάν οι γυναίκες!

Σ. Αραβία: Από Ιούνιο στο βολάν οι γυναίκες!09.05.2018Ειδήσεις

Ως η απόλυτη επανάσταση για τα δεδομένα της ισλαμοσυντηρητικής Σαουδικής Αραβίας λογίζεται η απόφαση να δοθεί στο εξής στις γυναίκες της χώρας το δικαίωμα να μπορούν να οδηγούν!

«Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι γυναίκες να αρχίσουν να οδηγούν» δήλωνε χθες χαρακτηριστικά ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ Μπασάμι, διευθυντής της Υπηρεσίας Κυκλοφορίας, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το βασιλικό διάταγμα, βάσει του οποίου επιτρέπεται στις γυναίκες

να οδηγούν, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 24 Ιουνίου. Τα θεμέλια για την απόφαση αυτή είχε βάλει από το 2017 ο βασιλιάς Σαλμάν με τη διαταγή του να αρθεί η σχετική απαγόρευση. Σήμερα, λοιπόν, στη χώρα οι γυναίκες άνω των 18 ετών θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις για να λαμβάνουν άδεια, ενώ σχολές οδήγησης (μόνο για γυναίκες) έχουν ιδρυθεί σε πέντε μεγάλες πόλεις του βασιλείου.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι παγκοσμίως η Σαουδική Αραβία ήταν η μοναδική χώρα που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα, ενώ πλέον γίνεται προσπάθεια προκειμένου το ασθενές φύλο να αποκτήσει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα