Το «Αίσθημα Ευθύνης» του Σ. Αναστασιάδη

Το «Αίσθημα Ευθύνης» του Σ. Αναστασιάδη14.01.2019Πρόσωπα

Με αποκαλύψεις για το Σκοπιανό η παρουσίαση του νέου βιβλίου του

Hταν όλοι εκεί. Φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Χθες το πρωί η αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης

γέμισε με εκατοντάδες φίλους του, οι οποίοι θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «Με αίσθημα ευθύνης» από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελος Συρίγος και ο εκδότης - πολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος - διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης.

Η εκδήλωση άρχισε με τον κ. Κοττάκη να αναφέρεται στον έργο του κ. Αναστασιάδη τονίζοντας ότι πάνω από όλα βάζει την πατρίδα, ενώ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θανόντος προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης εξήρε το έργο και την κοινοβουλευτική πορεία του κ. Αναστασιάδη, λέγοντας: «Ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών κατά την αρχαία αντίληψη της δημοκρατίας που αποφασίζουν με αναφορές στους νεκρούς και τους αγέννητους».

Ο κ. Συρίγος στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του κ. Αναστασιάδη όταν ως γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών προσπάθησε να περάσει τον διορισμό ιεροδιδασκάλων για να διδάσκονται Θρησκευτικά τα παιδιά των μουσουλμάνων της Θράκης. «Τότε, 2007-2008, δεν πέρασε ο διορισμός. Αργότερα όμως επί Σαμαρά το θέμα επανήλθε. Τότε ο κ. Αναστασιάδης δεν δίστασε ουσιαστικά να συγκρουστεί με την κυβέρνηση της Ν.Δ., να καταθέσει τροπολογία και τελικά να περάσει το θέμα» είπε ο κ. Συρίγος.

Στο πολιτικό ανάστημα του κ. Αναστασιάδη αναφέρθηκε και ο εκδότης του βιβλίου κ. Καλεντερίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις του αποτελούν δίχτυ ασφαλείας στα μείζονα εθνικά θέματα.

«Στο βιβλίο υπάρχουν περιστατικά που αισθάνθηκα ότι αναμετριέμαι με την Ιστορία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου. Αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η αναφορά του κ. Κοττάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία -όπως είπε- «στο τέλος του 2016 πρώτα την έμαθε μια ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών στην Αθήνα και μετά οι πολιτικοί αρχηγοί», ενώ τόνισε ότι δεν έγινε ουσιαστικά καμία διαπραγμάτευση «αφού είναι οι πρώτες προτάσεις που είχε κάνει ο Μάθιου Νίμιτς».

Φανή Χαρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα