Φινλανδία: Σύντροφος του πρώτου γκέι παίχτη χόκεϊ ομολόγησε τη δολοφονία του

Θύμα δολοφονίας έπεσε ο πρώτος ανοιχτά γκέι αθλητής χόκεϊ στον πάγο στη Φινλανδία. Ο 29χρονος Janne Puhakka βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής (13/10) στο σπίτι στο οποίο έμενε με τον σύντροφό του Rolf Nordmo από τη Νορβηγία, ο οποίος ομολόγησε ότι τον σκότωσε, πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα. Κίνητρο φαίνεται ότι είναι το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες έδωσαν τέλος στη σχέση τους. 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Φινλανδίας, ο 29χρονος αθλητής έφτασε στο

σπίτι όπου συμβίωναν προκειμένου να συζητήσει με τον 66χρονο πρώην σύντροφό του κάποια πρακτικά ζητήματα που είχαν προκύψει μετά τον χωρισμό τους.

Ο 66χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία του Janne Puhakka, με τις αρχές να εκτιμούν ότι «η πράξη πιθανολογείται ότι διαπράχθηκε με προμελέτη και με ιδιαίτερα βάναυσο και σκληρό τρόπο».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «το κίνητρο του εγκλήματος ήταν ο τερματισμός της σχέσης μεταξύ του θύματος και του υπόπτου», χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία του χωρισμού του ζευγαριού.

Η σχέση του Janne Puhakka με τον Rolf Nordmo

Η σχέση των δύο είχε ξεκινήσει το 2014 όταν ο Puhakka ήταν 19 ετών και έφτασε στα πρωτοσέλιδα το 2018 όταν ο αθλητής του χόκεϊ έκανε come out.

Τότε, δε, είχε αποκαλύψει ότι αρχικά έλεγε ψέματα για την παρουσία δίπλα του, του μεγαλύτερου σε ηλικία άνδρα, λέγοντας ότι ο Nordmo ήταν θείος του, με στόχο να αποφύγει ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση τους.

«Έπρεπε να τον κρατήσω μυστικό και δεν είναι ωραίο πράγμα να κρύβεις το πρόσωπο που αγαπάς», δήλωνε τότε ο Puhakka.

Μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης τους, το ζευγάρι είχε παραδεχθεί ότι ορισμένοι συχνά τους περνούσαν για πατέρα και γιο αν και οι ίδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τη διαφορά ηλικίας ανάμεσά τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα