Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής – «Κάποια στιγμή επίκειται και σύλληψη της μητέρας»

10:55 5/12/2024 - Πηγή: Dimosio

Οι έρευνες από τις Αρχές συνεχίζονται σχετικά με την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής, ο οποίος αντιμετωπίζει συνολικά 11 κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση, που αφορούν τόσο τη σύζυγό του, η οποία είναι επίσης αστυνομικός, όσο και τα ανήλικα παιδιά τους.

«Εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα κορίτσια είναι πιστευτά, στους παιδοψυχολόγους, διότι ψυλλιάστηκαν οι παιδοψυχολόγοι και άρχισαν τις ερωτήσεις για να διαπιστώσουν αν τα κορίτσια λένε ψέματα ή έχουν δασκαλευτεί από κάπου.

Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει

κάτι τέτοιο ενώ για το αγόρι, επειδή μόλις τελείωσε η κατάθεσή του και τον άφησαν να έχει ροή ο λόγος του, αμέσως είπε “ρε γ@μωτο” και πήγε στη γωνία και έβαλε τα κλάματα», αναφέρει ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Τα κορίτσια βάζουν και τη μάνα στο κάδρο. Μπορώ ευθέως να πω ότι κάποια στιγμή επίκειται και σύλληψη της μητέρας υποχρεωτικά, διότι καταλαβαίνετε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι αστυνομικοί και όλοι το λένε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν κολλάνε και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι της προσάπτουν ότι “κοίταξε να δεις, τα παιδιά μεγάλωσαν και θα σας δίναν όλους”.

Έχει σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τη συμμετοχή, για την αιμομιξία, υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά ποινικά αδικήματα. Ορκισμένη, με τα σχολεία της, με την εκπαίδευσή της και ένοπλη αστυνομικός. Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

Από την πλευρά της και μιλώντας για το θέμα, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, αναφέρει:

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση στην οποία έχουμε και τους δύο γονείς να μην προστατεύουν τα παιδιά. Για πρώτη φορά κλονίζεται και η μητρική αγάπη αλλά ταυτόχρονα και η πατρική προστασία.

Είναι λογικό, ανάλογα και με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται ένα παιδί, να υπάρχει προσκόλληση προς τον γονέα του ίδιου φύλου».

Συνεχίζει λέγοντας: «Τα παιδιά είναι βαθιά τραυματισμένα και ακόμα και ο τρόπος που θα εξεταστούν θα είναι μία αναβίωση του τραύματος. Εδώ θα καταλάβουμε ότι τα παιδιά θα μπερδευτούν και θα περάσουν πάλι από διάφορα στάδια».

Ο Αντώνης Κασιμάτης, ψυχίατρος και πρώην διευθυντής του υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται στα ψυχομετρικά τεστ που υποχρεούνται να περνούν όλα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, τονίζοντας τα εξής:

«Τα ψυχομετρικά έχουν άπειρες ερωτήσεις. Δεν χρησιμοποιείται μόνο ένα τεστ. Το τεστ είναι ένα απλό συμβουλευτικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευμένου ειδικού. Αν δεν έχεις εκπαιδευμένο ειδικό, όλα τα τεστ σού είναι παντελώς άχρηστα. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα τεστ δεν κάνουν διάγνωση. Εκτός συνέντευξης δεν γίνεται τίποτα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Τα τεστ αυτά δημιουργήθηκαν για χονδρικό έλεγχο με σάρωση του πληθυσμού για ψυχικά νοσήματα. Δεν δημιουργήθηκαν ούτε σταθμίστηκαν για να κάνουν αξιολόγηση καταλληλότητας αστυνομικών ή ιερέων.

Το σύστημα ελέγχου υπάρχει όταν λειτουργεί η βασική δομή. Η βασική δομή δεν είναι ο ψυχίατρος και ο ψυχολόγος. Η βασική δομή είναι η πληροφόρηση από τον διοικητή για την υπηρεσιακή ζωή».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Βουλής – Κάποια,nees, voulis – kapoia