Ραντεβού ενότητας στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια ΝΔ -Έχουν κληθεί Καραμανλής-Σαμαράς

08:57 4/10/2024 - Πηγή: Dimosio

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το κόμμα επιστρέφει στην ιστορική του έδρα, στην οδό Ρηγίλλης, για μια εκδήλωση που συμβολίζει την ενότητα και αφορά όλες τις γενιές των υποστηρικτών του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα μπροστά από το κτίριο της Ρηγίλλης 18 λίγο μετά τις 20:00, σε μια τελετή που θα συνδέσει την ιστορία με το παρόν. Το εμβληματικό αυτό κτίριο υπήρξε για 35 χρόνια το κέντρο της ΝΔ, παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε ιστορικά γεγονότα

της μεταπολίτευσης, προτού το κόμμα μεταφερθεί, λόγω οικονομικών πιέσεων, στη Συγγρού και στη συνέχεια στην Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στις σημαντικές πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και να τις συνδυάσει με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η παράταξη, η οποία συνεχίζει να έχει κυρίαρχη πολιτική θέση επί των ημερών του.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν αποσαφηνίσει αν θα παρευρεθούν

Καθοριστικής σημασίας θα είναι η συμμετοχή, ή μη, των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Οι φήμες κάνουν λόγο ότι οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα αποφασίσουν είτε να παρευρεθούν μαζί, είτε να απουσιάσουν από κοινού.

Η σχέση των δύο πρώην πρωθυπουργών με την τωρινή ηγεσία έχει περάσει από δοκιμασίες, ειδικά μετά τις τοποθετήσεις τους στο Πολεμικό Μουσείο τον Ιούλιο. Παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να τους προσεγγίσει, με την προσωπική πρόσκληση που τους απηύθυνε, η απόφασή τους παραμένει ασαφής.

Μέσα στο κόμμα, οι εντάσεις συνεχίζονται με έντονες παρεμβάσεις από βουλευτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος, συμμετέχοντας στην ομάδα των «11» που είχαν εκφράσει ανησυχίες για τα κόκκινα δάνεια, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Παράλληλα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις για τους υπερβολικούς λογαριασμούς ρεύματος που αντιμετωπίζουν πλημμυροπαθείς αγρότες, ενώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε αναπτυξιακό συνέδριο, τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης, επισημαίνοντας την ιστορική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να συναντά χθες περίπου 60 βουλευτές σε μια ανοιχτή συζήτηση. Περίπου 20 από τους παρευρισκόμενους πήραν τον λόγο, με τις συζητήσεις να περιγράφονται ως ουσιαστικές.

Σημειώθηκε, μάλιστα, και μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και την Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχετικά με την τοποθέτηση ανειδίκευτων γιατρών σε αγροτικά ιατρεία. Ο διάλογος κατέληξε με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να αποσαφηνίζει ότι τα χρέη των νοσοκομείων είναι πολύ χαμηλότερα από τα 1 δισ. ευρώ που ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραντεβού, Ρηγίλλης, ΝΔ -Έχουν, Καραμανλής-Σαμαράς,rantevou, rigillis, nd -echoun, karamanlis-samaras