Σε νέα κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: Αμφισβητείται αμφίπλευρα ο Κασσελάκης – Οι “87” και ο Πολάκης εναντίον του

08:34 23/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείωτη, ιδιαίτερα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την αποχώρηση των “87” και την επίθεση που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Παύλο Πολάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος κατηγορεί την ομάδα των “87” ότι έδωσε ξανά πλεονέκτημα στο καθεστώς Μητσοτάκη, ενώ ο Παύλος Πολάκης αμφισβητεί ανοιχτά την ηγεσία του.

Η ομάδα των «87» μέσω πηγών απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι βρίσκεται σε σύγχυση

και τον κατηγορεί να εσωστρέφεια.  Αναφέρουν μάλιστα ότι χάρη στις δικές τους πιέσεις, αν και αυτό δεν άρεσε στον Στέφανο Κασσελάκη, θα πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Ειδικότερα πηγές της ομάδας των «87» αναφέρει τα εξής:

«Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού.

Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα, δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.

Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

Ο Παύλος Πολάκης δε δίστασε να δηλώσει ο ίδιος «παρών» για την επόμενη μέρα και τη διάδοχη κατάσταση στο κόμμα. «H ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση. Χρειάζεται αλλαγή και εγώ θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής» φέρεται να δήλωσε ο κ. Πολάκης, με τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου να επιχειρεί αρχικά να χαμηλώσει τους τόνους.  

 Ηχητικό απόσπασμα:

ΗΧΗΤΙΚΟ: Η αμφισβήτηση Πολάκη στο πρόσωπο του Κασσελάκη στη θυελλώδη συνεδρίαση της σημερινής ΠΓ και η πρόθεση διεκδίκησης της ηγεσίας.

Πηγή: https://t.co/GBLtflydN9 pic.twitter.com/gKG83KSLst

— Georghy Zhukov (@GeorghyZhukov) August 22, 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξέκοψε τη συζήτηση περί προσφυγής στη βάση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΓ, λέγοντας εξαρχής ότι δεν θα σηκώσει το γάντι και ότι, αν θέλει κάποιος, μπορεί να του κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης φέρεται να είπε, ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης ότι «δεν θα ταλαιπωρήσω το κόμμα και δεν θα τα βροντήξω ποτέ», μια αναφορά που έγινε αντιληπτή ως απάντηση στο θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Παύλος Πολάκης.

Η μεγάλη σύρραξη σημειώθηκε λίγο αργότερα, ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα των «87», με τα οκτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που ανήκουν στους «87», να αποχωρούν από τη συνεδρίαση, εκφράζοντας έντονες διαφωνίες με την πλευρά Κασσελάκη, τόσο για την εισήγηση σχετικά με τα κομματικά ΜΜΕ, όσο και για το ενδεχόμενο εισόδου του προέδρου στη Βουλή



Keywords
Τυχαία Θέματα