Σεισμικές δονήσεις ταρακουνούν την Χαλκιδική της τελευταίες ώρες

15:21 22/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Μπαράζ σεισμών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες στην Χαλκιδική, με τελευταίο αυτόν της τάξεως των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις στις 12:50 στο Άγιο Όρος

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12,8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρό του βρίσκεται 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών Αγίου Όρους.

Νωρίτερα είχαν γίνει και άλλες σεισμικές δονήσεις με ίδιο σχεδόν επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, στις 11:47 έγινε σεισμός

4,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 11,9 χιλιόμετρα και επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ουρανούπολης.

Στις 12:03 έγινε σεισμός 3,2 Ρίχτερ, 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών με εστιακό βάθος στα 12,8 χιλιόμετρα.

Η τελευταία δόνηση ήταν στις 12:57 και ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή του Άγιου Όρους, όμως οι σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί και σε άλλα κοντινά σημεία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν οι επιστήμονες στη διάθεσή τους, το ρήγμα από το οποίο προέρχονται οι δονήσεις και συνδέεται εμμέσως με εκείνο της Ανατολίας (είναι εγκάρσιο σ’ αυτό) δεν μπορεί να δώσει πολύ ισχυρότερους σεισμούς από αυτούς που καταγράφονται έως τώρα.


Ωστόσο, με δεδομένη την έντονη δραστηριότητα από τα μέσα του καλοκαιριού, πριν από 15 ημέρες έγινε συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου στην αντιπεριφέρεια της Χαλκιδικής και στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησα, δύο σχολεία που δεν είχαν ελεγχθεί πλήρως μετεγκαταστάθηκαν, ενώ το ίδιο έγινε και με δύο δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερη προσοχή πάντως, συστήνεται στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Ορους για τις πιο παλιές μονές, αν και θεωρείται ότι είναι ανθεκτικές. 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα