Σοκ έχει προκληθεί στη Βρετανία: Ανήλικοι σκότωσαν 80χρονο, που είχε βγάλει τον σκύλο του βόλτα

13:40 4/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Ο 80χρονος Bhim Sen Kohli υπήρξε θύμα επίθεσης από μία ομάδα ανηλίκων, τη στιγμή που έβγαζε βόλτα το σκύλο του, το απόγευμα της Κυριακής, στην πόλη Braunstone στο Λέστερ.

Επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία σήμερα ότι 5 ανήλικοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 14 ετών, καθώς και δύο 12χρονες κοπέλες και ένα 12χρονο αγόρι, είναι βασικοί ύποπτοι για τον φόνο και ανακρίνονται.

Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα ότι όλα τα παιδιά, εκτός από το 14χρονο αγόρι, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οι ντετέκτιβ «συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθούν

οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού» και καλούν οποιονδήποτε ήταν στην περιοχή μεταξύ 18:00 και 18:45 (τοπική ώρα) να επικοινωνήσει μαζί τους. Επίσης, μετά τη νεκροψία ανακοινώθηκε από τους αστυνομικούς ότι «πέθανε από τραυματισμό στον αυχένα, εν αναμονή περαιτέρω εξετάσεων», τραγικό τρόπο.

Η υπαστυνόμος Emma Matts, ανώτερη αξιωματικός της έρευνας, δήλωσε: «Οι συνθήκες θανάτου του κ. Kohli είναι εξαιρετικά τραγικές όχι μόνο για την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα».

Η υπαστυνόμος επεσήμανε ότι «η έρευνά μας για την επίθεση κατά του κ. Kohli παραμένει σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό σχετικά με τις συνθήκες που περιβάλλουν το περιστατικό, καθώς προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τι συνέβη στο πάρκο το βράδυ της Κυριακής. Συνεχίζω να προτρέπω οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει την έρευνά μας να προσέλθει».

BREAKING: The 80-year-old man who has died after a serious assault in a park in Leicestershire has been named as Bhim Sen Kohli.

https://t.co/FG9XfPCOWW

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/wy5xYE8jr6

Sky News (@SkyNews) September 3, 2024

Συμμορίες νεαρών ανηλίκων στο Λέστερ της Βρετανίας

Ο Kohli μοιραζόταν ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα με τη σύζυγό του, Satinder Kaur, η οποία είναι 73 ετών. Το σπίτι τους βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης, σε μια τοποθεσία κοντά στην είσοδο του πάρκου. Συνήθιζε να βγάζει τον σκύλο του, τον Rocky, για βόλτα στο πάρκο. Γείτονες και κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είχαν επικοινωνήσει με την αστυνομία τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες, λόγω εγκληματικών ομάδων νεαρών που παρενοχλούσαν άτομα ασιατικής καταγωγής.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα παιδιά έριχναν πέτρες στον κ. Kohli. Οι μεγάλες πέτρες που βρίσκονται στην περιοχή χρησιμοποιούνται συνήθως για να αποτρέπουν τους οδηγούς από το να παρκάρουν στο γρασίδι του ήσυχου αδιεξόδου, αλλά αρκετές απ’ αυτές έλειπαν σήμερα. Ένας γείτονας, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του από φόβο για τυχόν αντίποινα, δήλωσε: «Τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες υπάρχει μια ομάδα νέων, που φωνάζουν και βρίζουν τους Ασιάτες».

«Το έχω δει, δεν ήμουν πάντα σε θέση να ακούσω ακριβώς τι λένε, αλλά είναι σαφές τι κάνουν. Έχει κληθεί η αστυνομία. Είναι απαίσιο».

Ένας κάτοικος δήλωσε: «Νομίζω ότι είχε παρενοχληθεί και στο παρελθόν από εφήβους. Δεν τον ήξερα πραγματικά, αλλά τον έβλεπα τριγύρω. Εκείνο το απόγευμα είδα τρία παλικάρια και δύο έφηβες να κυκλοφορούν γελώντας».

Ο Deep Singh Kalia, παλιός φίλος και γείτονας του Kohli, δήλωσε στη Sun: «Ήταν τόσο αξιαγάπητος άθρωπος. Είναι ένα τρομερό σοκ. Τον συναντούσα κάθε μέρα. Καταγόμαστε και οι δύο από το Punjab της Ινδίας. Αγαπούσε το χωράφι του, αγαπούσε το σκύλο του και αγαπούσε την οικογένειά του. Είχε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε πουλόβερ και ζακέτες».

Ο κ. Kohli ήταν συνταξιούχος ιδιοκτήτης εργοστασίου και αφήνει πίσω του την συντετριμμένη σύζυγό του, τρία παιδιά και δύο εγγόνια.

Η κόρη του δήλωσε χθες ότι ο πατέρας της είχε τραυματιστεί στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη μετά την επίθεση και είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πριν πεθάνει. Είπε στην εφημερίδα Leicester Mercury: «Τον έσπρωξαν, τον κλώτσησαν στο λαιμό, τον κλώτσησαν στη σπονδυλική στήλη. Ήταν περίπου 30 δευτερόλεπτα μακριά από το να φτάσει στο σπίτι.» Περιέγραψε ότι έσπευσε στο πάρκο για να βρει τον πατέρα της «πεσμένο κάτω από ένα δέντρο».

Οι αρχές συνεργάζονται με τους κατοίκους της περιοχής και αναζητούν ενεργά μάρτυρες που βρίσκονταν στο πάρκο το βράδυ της Κυριακής για να παρουσιαστούν. Νωρίτερα σήμερα η υπαστυνόμος Emma Matts, δήλωσε: «Δυστυχώς, μετά το θάνατο του θύματος χθες το βράδυ, η υπόθεση έχει πλέον μετατραπεί σε έρευνα για φόνο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εργάζονται με ταχύτητα για να εξακριβώσουν τις λεπτομέρειες της επίθεσης και έχουμε προβεί σε ορισμένες συλλήψεις καθώς συνεχίζουμε να κατανοούμε τι έχει συμβεί».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις



Keywords
Τυχαία Θέματα