Τουρκία: Σοκαριστικά βίντεο από τη δολοφονική επίθεση – Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Επίσης, ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνεται ένας οδηγός ταξί, τον οποίο οι δράστες δολοφόνησαν για να κλέψουν το όχημά του και να μεταβούν στα γραφεία της TUSAS, γνωστής διεθνώς και ως ΤΑΙ (Turkish Airspace Industry).

Ο υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, κατηγόρησε ανοιχτά το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) για την

επίθεση, δηλώνοντας: «Πάντα δίνουμε στα μέλη του PKK την τιμωρία που τους αξίζει, θα πληρώσουν και τώρα υψηλό τίμημα». Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ότι το έκανε το PKK. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα πληροφορίες όταν οι ταυτοποιήσεις και άλλα στοιχεία γίνουν πιο σαφή».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Καζάν της Ρωσίας, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των BRICS, καταδίκασε την επίθεση και σε ανάρτησή του στο Χ έγραψε: «Η τρομοκρατική ενέργεια κατά της TUSAS, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια άθλια επίθεση και έχει στόχο την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τα αμυντικά μας επιτεύγματα, τα οποία αποτελούν την επιτομή του ιδανικού μας για την πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία».

Συνέχισε λέγοντας: «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνονται στην Τουρκία θα σπάσουν οριστικά, καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένα κακόβουλο κέντρο δεν θα μπορέσει να επιτύχει τις φιλοδοξίες του».

Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

Terör eyleminin ilk anından…

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 23, 2024

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, καταδικάζοντας την επίθεση και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Συμμαχίας προς την Τουρκία.

Η είδηση της επίθεσης έγινε γνωστή λίγο πριν από τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Καζάν, ο οποίος επίσης καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

Τα βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση:

#SonDakika Teröristin TUSAŞ'a girmeden önce güvenlik görevlilerine susturuculu tüfekle ateş ettiği anlar ortaya çıktı. O anlara Odatv ulaştı. pic.twitter.com/KibfGNDRbb

— Odatv (@odatv) October 23, 2024

More Footage showing the Terrorists who carried out today’s Bombing and Shooting Attack on the Headquarters of the Turkish Aerospace Industries in Ankara, Turkey. pic.twitter.com/aGwXsdf1XG

— OSINTdefender (@sentdefender) October 23, 2024

TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında bir canlı bombanın kendini patlattığı ifade ediliyor. Patlama anına ilişkin görüntü ortaya çıktı. pic.twitter.com/f1PZV6QKN3

— Hasan Akaras (@hasanakaras) October 23, 2024

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ανέφερε ότι: «Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας εναντίον όλων των τρομοκρατικών στοιχείων και των δυνάμεων που τα στηρίζουν, τόσο εντός όσο και εκτός (της Τουρκίας). Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αμυντικές μας ικανότητες και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στα κέντρα που στοχεύουν την Τουρκία και στους πληρεξουσίους τους να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους εναντίον της χώρας μας».

Η επίθεση καταδικάστηκε από τον υπουργό Μεταφορών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, καθώς και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Οζγκούρ Οζέλ, ο οποίος ηγείται του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η TUSAS, η κορυφαία εταιρεία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι υπεύθυνη για την κατασκευή διαφόρων αμυντικών συστημάτων, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet, καθώς και το υπό ανάπτυξη μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ, που κατασκευάζεται στην Τουρκία.

Στις 1 Οκτωβρίου 2023, επίθεση σημειώθηκε στο κεντρικό κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας της τουρκικής Αστυνομίας, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.

Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε ανατινάζοντας τα εκρηκτικά που είχε επάνω του, ενώ ο δεύτερος δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία προτού προλάβει να ολοκληρώσει την επίθεση αυτοκτονίας. Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβε το PKK.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Σοκαριστικά, – Πέντε,tourkia, sokaristika, – pente