Τραγωδία στη Νιγηρία: Έκρηξη σε βυτιοφόρο – Στους 140 ανέρχονται οι νεκροί (βίντεο)

Ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη βυτιοφόρου στη βόρεια Νιγηρία συνεχώς αυξάνεται, με τα θύματα να ανέρχονται πλέον τουλάχιστον σε 140. Η τραγωδία αυτή προήλθε από ένα τροχαίο ατύχημα.

Ο σοκαριστικός απολογισμός προέρχεται από νεότερη ενημέρωση των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Νιγηρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Νωρίτερα, οι αναφορές ανέφεραν 94 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

Το τροχαίο έγινε το βράδυ της Τρίτης (15/10)

στην πολιτεία Τζιγκάουα, στην περιοχή Μάτζια, όταν ένα βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει σύγκρουση με φορτηγό.

Το ακόμη πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης προκύπτει από τα λεγόμενα του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Λαουάν Σίσου Άνταμ, ο οποίος περιέγραψε πώς ένα απλό τροχαίο εξελίχθηκε σε μια αδιανόητη τραγωδία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το βυτιοφόρο αποκλίνε από την πορεία του προκειμένου να αποφύγει σύγκρουση με ένα φορτηγό στην περιοχή Μάτζια. Μετά το ατύχημα, πλήθος κατοίκων πήγε στον τόπο του συμβάντος για να μαζέψουν το καύσιμο που είχε διαρρεύσει στο δρόμο και τριγύρω.

Οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν, απωθήθηκαν από το πλήθος, διευκρίνισε.

Ο ιατρικός σύλλογος της Νιγηρίας απηύθυνε έκκληση προς τους γιατρούς να σπεύσουν στα κέντρα νοσηλείας για να καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί η συρροή ασθενών.

Δείτε το βίντεο:

Τα τροχαία με βυτιοφόρα είναι συχνά στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής: η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας (FRSC) κατέγραψε 1.531 το 2020, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 535 άνθρωποι.

Εκτός από τις ανθρώπινες και υλικές απώλειες, τέτοιου είδους ατυχήματα προκαλούν σοβαρές περιβαλλοντικές βλάβες λόγω της διαρροής βενζίνης.

Το καύσιμο έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους Νιγηριανούς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, η οποία είναι η πιο σοβαρή που έχει βιώσει εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η τιμή της βενζίνης έχει πενταπλασιαστεί από την κατάργηση των επιδοτήσεων στα καύσιμα, μια απόφαση που ελήφθη πέρυσι από τον πρόεδρο της χώρας, Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων αυξήθηκαν εκ νέου, μόλις έναν μήνα μετά από μια άλλη σημαντική αύξηση.

Την 1η Οκτωβρίου, που είναι η εθνική εορτή της Νιγηρίας, πολιτικές οργανώσεις και άλλες της κοινωνίας των πολιτών κάλεσαν σε διαδηλώσεις με αίτημα «το τέλος της πείνας και της φτώχειας» και τη μείωση των τιμών της βενζίνης. Οι εκκλήσεις αυτές εισακούσθηκαν σε πολύ μικρό βαθμό.

Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος Τινούμπου κάλεσε «για άλλη μια φορά» τους Νιγηριανούς «να κάνουν υπομονή» έως ότου οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση έχουν θετικό αντίκτυπο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα