Apple: Τιμή-ρεκόρ για τη μετοχή, μετά την ανακοίνωση ΑΙ χαρακτηριστικών

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 7,25%, την Τρίτη, φτάνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη κίνησή της στο μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών, τη Δευτέρα.

Η Apple, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσίασε μια σειρά από νέα

χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ των οποίων η ανανέωση της «φωνητικής» βοηθού Siri, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο λογισμικό της, μια σειρά εργαλείων βοήθειας για τη γραφή και νέα «προσαρμόσιμα» emojis. Η εταιρεία παρουσίασε τα χαρακτηριστικά ως προσβάσιμη τεχνητή νοημοσύνη για τον μέσο άνθρωπο, ωστόσο, οι χρήστες πιθανότατα θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα iPhone τους για να έχουν πρόσβαση στα νέα εργαλεία.

Με την κίνηση της Τρίτης, η μετοχή της Apple ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της, στις 14 Δεκεμβρίου. Το συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας ήρθε ως ένα ευπρόσδεκτο σημάδι για τους επενδυτές που ήταν σε αναμονή, περιμένοντας να δουν το πώς η Apple θα επωφεληθεί από την «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley δήλωσαν ότι τα χαρακτηριστικά AI της Apple δίνουν ένα ισχυρό προβάδισμα στην εταιρεία, καθιστώντας την «τον πιο διαφοροποιημένο ψηφιακό πάροχο». Επιπλέον, οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα ωθήσουν τους καταναλωτές στην αναβάθμιση του iPhone τους, γεγονός που θα «επιταχύνει τους κύκλους αντικατάστασης συσκευών».

Η μετοχή της Apple αναμένεται, επίσης, να έχει καλή απόδοση το φθινόπωρο, όταν αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα νέα χαρακτηριστικά AI, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές, ήδη, υπάρχει η βάση «για επιστροφή στην ανάπτυξη και μια πιο βιώσιμη υπεραπόδοση».

«Μετά από το WWDC (σ.σ. το συνέδριο των προγραμματιστών), που έδωσε τις βασικές λεπτομέρειες στις οποίες είχαμε επικεντρωθεί, ενόψει της εκδήλωσης, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πίστη ότι η Apple βρίσκεται στο κατώφλι μιας πολυετούς ανανέωσης των προϊόντων της, η οποία στηρίζει την αξιολόγηση «overweight», την τιμή στόχο στα $216 και την αποτίμηση, σε περίπτωση bull market, στα $270», σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Οι αναλυτές της Bank of America είναι, επίσης, αισιόδοξοι, μετά τις ανακοινώσεις της Apple, λέγοντας ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα οδηγήσουν σε «έναν κύκλο αναβάθμισης για τα IntelliPhones με δυνατότητες AI». Διατηρούν την αξιολόγηση «buy» για τη μετοχή, λόγω της υπόσχεσης ενός πολυετούς κύκλου αναβάθμισης, της δυνατότητας ανόδου του μικτού περιθωρίου κέρδους και της ανάπτυξης των υπηρεσιών.

Οι αναλυτές της Evercore δήλωσαν ότι έφυγαν από το συνέδριο με «ενισχυμένη πίστη» στη στρατηγική AI της Apple, κυρίως, επειδή πιστεύουν ότι θα ωθήσει τους χρήστες στην αναβάθμιση των συσκευών τους. «Ο περιορισμός του Apple Intelligence στα iPhone που πωλήθηκαν εντός του τελευταίου έτους ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η AI μπορεί να κινηθεί προς στην έναρξη ενός υπερκύκλου για τα iPhone», ανέφεραν.

#Apple #μετοχή #Άνοδος #ΑΛΜΑ #τεχνητή_νοημοσύνη #AI #ΣΥΝΕΔΡΙΟ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
apple-timi-rekor-gia-ti-metochi-meta-tin-anakoinosi-ai-charaktiristikon.htm
Τυχαία Θέματα
Apple, Τιμή-ρεκόρ,Apple, timi-rekor