Deutsche Bank: Τα περισσότερα stablecoins είναι καταδικασμένα να αποτύχουν

Οι αναλυτές της Deutsche Bank πιστεύουν ότι τα περισσότερα stablecoins είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, σύμφωνα με μελέτη δεδομένων που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα τα τελευταία 200 χρόνια.

«Μερικά μπορεί να επιβιώσουν, αν και τα περισσότερα πιθανότατα θα αποτύχουν», έγραψε ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός σε μελέτη του.

Οι αναλυτές υποστήριξαν ότι οι χρηματοπιστωτικές πολιτικές συνδεόμενες με κάποιο νόμισμα που έχουν διατηρήσει την ισχύ

τους από το 1800 λειτουργούσαν με αξιοπιστία, αποθέματα και ένα αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον, όλα όσα λένε ότι λείπουν από τα stablecoins.

Το Tether (USDT), το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει «μονοπώλιο στην αγορά stablecoin που έχει γεμίσει με κερδοσκοπία και έλλειψη διαφάνειας», είπαν.

Η Tether δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις βεβαίωσης αποθεματικών με τη βοήθεια του BDO, του πέμπτου μεγαλύτερου λογιστικού δικτύου στον κόσμο. Σε αντίθεση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, την Circle, δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο από μια από τις κορυφαίες τέσσερις λογιστικές εταιρείες.

Πριν από τη δημοσίευση των εκθέσεων βεβαίωσής της, η Tether αναγκάστηκε να πληρώσει 41 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα στην Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) για παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τη σύνθεση των αποθεματικών της.

Μελετώντας προηγούμενες περιπτώσεις νομισμάτων και περιουσιακών στοιχείων, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι εκδότες stablecoin θα πρέπει να δώσουν προσοχή στους μακροοικονομικούς παράγοντες.

Η Tether απάντησε στην έκθεση της Deutsche Bank λέγοντας ότι βασιζόταν σε «ασάφειες και γενικεύσεις» για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, χωρίς «συγκεκριμένα δεδομένα για την πρόβλεψη μιας γενικότερης πτώσης στα stablecoins».

#Deutsche_Bank #κρυπτονομίσματα #stablecoins #Tether #CFTC
Keywords
Αναζητήσεις
deutsche-bank-ta-perissotera-stablecoins-einai-katadikasmena-na-apotychoun.htm
Τυχαία Θέματα