Χρηματιστήριο: Δυσκολεύεται να κρατήσει τα κέρδη-Στο κόκκινο οι τράπεζες

Άλλη μια συνεδρίαση όπου ο ΓΔ δυσκολεύεται να κρατήσει τα πρωινά κέρδη με το υψηλό των 1457 μονάδων να ακολουθεί πτωτικό γύρισμα, με τζίρο στα επίπεδα των τελευταίων ημερών (15 εκατ. έως τις 11:55).

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν, θετική αντίδραση έχει η ΛΑΜΔΑ 6,78 +2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ ανοδικά έχουν ξεκινήσει και οι ΜΟΗ +1,4% / ΑΡΑΙΓ +1,3% και ΟΠΑΠ +1,2% (εικόνα που είχε και στην χθεσινή συνεδρίαση αλλά την ανέτρεψε

το κακό κλείσιμο).

Συνεχίζεται η πίεση στην ΕΤΕ στο 8,07 -1,3% εξαιτίας και της είδησης ότι το placement που αναμενόταν για τον Ιούλιο πάει για Φθινόπωρο – αν τα πράγματα πάνε καλά, ενώ πίεση (ελεγχόμενη) υπάρχει και στις άλλες τραπεζικές μετοχές ΔΤΡ 1294 -0,5% αλλά και στην Metlen 36,22 -1%. οπου μετά την αντίδραση στο χθεσινό κλείσιμο δείχνει πάλι βραχυπρόθεσμη αδυναμία.

Οι ξένες αγορές στον απόηχο των δηλώσεων της Fed για αυτοσυγκράτηση στο θέμα των επιτοκίων (όπου πλέον το guidance) είναι για μια μόνο μείωση μέσα στη χρονιά, άνοιξαν πτωτικά με τον Dax στις 18480 μονάδες -0,78% ενώ οριακά χαμηλότερα δείχνουν και τα futures στις ΗΠΑ μετά τα χθεσινά ρεκόρ.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης #ΓΔ #ΧΑ #τζίρος #μετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα