Alco: Τον Μητσοτάκη εμπιστεύονται για πρωθυπουργό- Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι ο πολιτικός αρχηγός με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη θέση του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι η επιλογή «κανένας» είναι προτιμότερη, ενώ ο Νίκος Δένδιας κατέχει τη θέση του πιο δημοφιλούς υπουργού της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο

ως πρωθυπουργό, με ποσοστό 27% έναντι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:

Δένδιας: 26% Πιερρακάκης: 13% Γεωργιάδης: 7% Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4% Κανένας απαντά το 51%.

Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61% καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ ενώ 6% επιλέγει αποχή.

O ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Το 75% θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα Τέμπη

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 75% των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών και στον προσδιορισμό της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών.

Το 50% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρεί ο κόσμος ως πιο επιτυχημένο υπουργό της κυβέρνησης το 51% απάντησε «κανένας», ενώ το 26% προτιμά τον Νίκο Δένδια. Όταν η ίδια ερώτηση έγινε σε ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας είναι και πάλι πρώτος στις προτιμήσεις με ποσοστό 48%

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό, η πλειοψηφία απάντησε «κανέναν», σε ποσοστό 37%, ενώ το 27% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι για στην πρόθεση ψήφου, στην ίδια δημοσκόπηση (το πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον Alpha), πρώτη βγαίνει η ΝΔ με 25%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 6,5%

#δημοσκόπηση #Τέμπη
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-alco-ton-mitsotaki-ebistevontai-gia-prothypourgo--oi-dimofilesteroi-ypourgoi.htm
Τυχαία Θέματα