Νηολόγιο Παναμά: Άμεση διαγραφή πλοίων που μετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες

Την ακύρωση της νηολόγησης και την άμεση ανάκληση όλων των ενεργών πιστοποιητικών προβλέπει νέο νομοθετικό πλαίσιο που αποφάσισε η Ναυτική Αρχή του Παναμά κατά των εμπορικών πλοίων εκείνων που έχουν υψωμένη τη σημαία της χώρας και εμφανίζονται στους διεθνείς καταλόγους κυρώσεων για παράνομες δραστηριότητες.

Οι αλλαγές επισημοποιήθηκαν με τη δημοσίευση του εκτελεστικού διατάγματος 512 και ισχύουν άμεσα για τα πλοία εκείνα που είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του Παναμά και βρίσκονται σε καταλόγους κυρώσεων που εκδίδονται, από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων

του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC), το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ναυτική Αρχή Παναμά έχει ήδη ενημερώσει ότι όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει θα ακυρωθούν άμεσα εάν στο πλοίο στο οποίο αναφέρονται έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Επιπλέον, οι οργανισμοί υπό τη δικαιοδοσία του Παναμά απαγορεύεται να προσφέρουν υπηρεσίες ταξινόμησης ή πιστοποίησης σε οποιοδήποτε σκάφος υπό εξέταση για ακύρωση.

Αυτό το νέο μέτρο έρχεται ως απάντηση σε έναν αυξανόμενο κατάλογο κυρώσεων που ανακοινώθηκαν από τα δυτικά έθνη για την αντιμετώπιση δραστηριοτήτων όπως το παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η OFAC επέβαλε κυρώσεις σε πάνω από δώδεκα φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και πλοία που εμπλέκονται στη μεταφορά ιρανικού αργού πετρελαίου στη Συρία και την Ανατολική Ασία για λογαριασμό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης-Qods Force (IRGC-QF) και της Χεζμπολάχ.

Μεταξύ των πλοίων που επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν και επτά πλοία με σημαία Παναμά.

#διαγραφή #Πλοία #Παναμάς #ΝΗΟΛΟΓΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
niologio-panama-amesi-diagrafi-ploion-pou-metechoun-se-paranomes-drastiriotites.htm
Τυχαία Θέματα