Εκλογές ΗΠΑ: Εισαγγελέας μηνύει την «παράνομη λοταρία» του Έλον Μασκ

Το γραφείο της εισαγγελίας στη Φιλαδέλφεια κατέθεσε τη Δευτέρα (28/10) μήνυση για να σταματήσει τον Elon Musk και την επιτροπή πολιτικής δράσης του από το να απονείμει 1 εκατομμύριο δολάρια σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε πολιτείες των ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά, κατηγορώντας τους ότι «διεξάγουν μια παράνομη λοταρία».

Η μήνυση του εισαγγελέα Larry Krasner, η οποία κατηγορεί τον Musk και το America PAC του ότι προσπαθούν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές,

έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προειδοποίησε το America PAC ότι η καθημερινή κλήρωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων μπορεί να παραβιάζει την ομοσπονδιακή εκλογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι εν λόγω κληρώσεις παραβιάζουν τους νόμους της πολιτείας περί προστασίας καταναλωτών. Τόνισε μάλιστα πως, αν η πρακτική αυτή συνεχιστεί, τότε «θα βλάψει ανεπανόρθωτα τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας - και άλλους στην Πενσιλβάνια - και θα πλήξει το δικαίωμα του κοινού σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μusk υποστηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ στις προεδρικές εκλογές εναντίον της υποψήφιας των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις.

Εκπρόσωπος της America PAC απάντησε με μάλλον ειρωνικό τρόπο στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό, αποστέλλοντας σύνδεσμο με την τελευταία ανάρτηση της ομάδας στην πλατφόρμα X, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιούσε τον τελευταίο νικητή της λοταρίας και ανέφερε ότι επιπλέον βραβεία θα απονέμονται καθημερινά έως τις εκλογές.

Η Πενσιλβάνια είναι μία από τις επτά κρίσιμες πολιτείες στις οποίες θα κριθεί η προεδρική αναμέτρηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις. Όποιος υποψήφιος κερδίσει την πολιτεία, θα λάβει τις 19 εκλεκτορικές ψήφους της, από τις συνολικά 270 που απαιτούνται για να κερδίσει.

Πριν από λίγες μέρες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει στείλει επιστολή στην America PAC, προειδοποιώντας ότι οι κληρώσεις ενδέχεται να παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι η America PAC του Μασκ χαρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι την ημέρα των εκλογών σε ένα άτομο που επιλέγεται τυχαία μετά την υπογραφή αίτησης για την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Σύμφωνα με τους "όρους" ο νικητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος, ενώ ο διαγωνισμός δεν διευκρινίζει ποιον υποψήφιο θα πρέπει να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι.

#Τραμπ #ΗΠΑ #εκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα