Ευρωεκλογές: Κάτω από τον πήχη η ΝΔ-Δεν έληξε η...βεντέτα Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε ένα ηχηρό μήνυμα αποχής και αντισυστημικής ψήφου. Χτύπησε ένα "καμπανάκι" στην κυβέρνηση να κατέβει από το... καλάμι του 41% και άφησε αναπάντητο το ερώτημα του δεύτερου πόλου.

H Νέα Δημοκρατία είχε θέσει τον πήχη στο 33%, αλλά βρέθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερα, γεγονός που αναμένεται να φέρει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως

"έλαβε το μήνυμα" και ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών, καθώς επίσης και εξαγγελίες για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων.

Στη μάχη της δεύτερης θέσης νικητής βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μικρότερο τελικά ποσοστό από αυτό που του έδιναν τα πρώτα exit polls.

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε λίγο το ποσοστό του, αλλά το ότι έμεινε τρίτο δεν μπορεί να αφήνει ικανοποιημένο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η... βεντέτα Κασσελάκη- Ανδρουλάκη σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα παρέμεινε ανοιχτή. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο αρχηγοί δήλωσαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πως θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου και τη δημιουργία εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης.

Κερδισμένα κόμματα η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ. Έδρα στην ευρωβουλή κερδίζουν Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Ξεφύτρωσε σχεδόν από το πουθενά η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου που μπήκε στον πολιτικό χάρτη της χώρας με ποσοστό 3%.

Μεγάλο προβληματισμό (πρέπει να) προκαλεί τέλος στο πολιτικό σύστημα το ποσοστό της αποχής που άγγιξε το 60%!

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ευρωεκλογές #ΝΔ #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #Ανδρουλάκης
Keywords
Αναζητήσεις
evroekloges-kato-apo-ton-pichi-i-nd-den-elixe-iventeta-kasselaki-androulaki.htm
Τυχαία Θέματα