Η Deutsche Bank αναβάθμισε τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, δίνοντας νέα ψήφο εμπιστοσύνης στον κλάδο. Στο επίκεντρο του report του γερμανικού οίκου βρίσκεται και η Τράπεζα Κύπρου,

εκτός από τις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank).

Δίνει σύσταση (buy) για όλες τις τράπεζες και αυξάνει τις τιμές-στόχους σε επίπεδα που συνηγορούν σε περιθώριο ανόδου από 31% έως 48%. Ειδικότερα, για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος είναι στα 2,30 ευρώ από 2,20 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 5 ευρώ από 4,70 ευρώ, για την Eurobank στα 2,85 ευρώ από 2,75 ευρώ και για την Εθνική στα 9,85 ευρώ από 9,50 ευρώ. Στις 5,95 λίρες η νέα αυξημένη τιμή στόχος για την Τράπεζα Κύπρου, από 5,63 λίρες προηγουμένως.

Οι ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν τους στόχους τους ανά τρίμηνο, ενώ προχωρούν σε συνεχείς αναβαθμίσεις αυτών, επιβεβαιώνοντας τη θετική της στάση. Όπως εξηγεί η Deutsche Bank, οι τράπεζες ξεπέρασαν και πάλι τις προσδοκίες το β’ τρίμηνο του 2024, με τις συγκρατημένες πιέσεις στα επιτοκιακά έσοδα (NII) και την υψηλότερη δραστηριότητα, τόσο στις χορηγήσεις όσο και στις προμήθειες.

Αυτά αποτελούν και τα κυριότερα σημεία του τριμήνου, διαλύοντας τις ανησυχίες μετά από μερικά τρίμηνα μικρής απογοήτευσης όσον αφορά τον ρυθμό ανάκαμψης. Οι ισχυρές επιδόσεις στην αποδοτικότητα και τις προβλέψεις παρέχουν επίσης διαβεβαίωση για ισχυρή κερδοφορία στο μέλλον, η οποία υποστηρίζεται από τις αναβαθμίσεις των κατευθυντήριων γραμμών. Παράλληλα, βρίσκονται στο τραπέζι οι συζητήσεις για τη βελτίωση των κεφαλαιακών αποδόσεων.

Κορυφαία επιλογή (top pick) της Deutsche Bank παραμένει η Eurobank. Η γερμανική τράπεζα εξηγεί, ωστόσο, ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες φαίνονται ελκυστικές μετά το πρόσφατο sell-off που φαίνεται ότι έπληξε τις μετοχές τους περισσότερο από ότι κάποιες άλλες τράπεζες. «Οι καλύτερες προοπτικές, η σταθερότητα στο μέλλον σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ανάπτυξη και τελικά οι πιο ελκυστικοί πολλαπλασιαστές, τις καθιστούν μια πρόταση αξίας που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες τράπεζες», τονίζει η DB.

Ο μέσος όρος του δείκτη P/E είναι της τάξεως των 5 φορών και ο δείκτης P/TBV είναι της τάξεως του 0,5 φορές με 0,8 φορές για δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων RoTE της τάξης του 10% με 15%, επίπεδα χαμηλά λόγω ισχυρού πλεονάζοντος κεφαλαίου.

#Deutsche_Bank #συστημικές_τράπεζες
Keywords
Αναζητήσεις
i-deutsche-bank-anavathmise-tis-times-stochous-ton-ellinikon-trapezon.htm
Τυχαία Θέματα