Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street μετά την πρόσφατη άνοδο

Απώλειες σημείωσε την Πέμπτη (18/7) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να μειώνουν τις θέσεις τους στον τεχνολογικό τομέα, αποκομίζοντας, παράλληλα, κέρδη και από τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης που εκτοξεύθηκαν τις τελευταίες μέρες, καθώς οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο αναζωπυρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,29% στις 40.664,89 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,76% στις 5.545,57 μονάδες και ο Nasdaq Composite έχασε 0,68% στις 17.874,45 μονάδες.

Την

Πέμπτη οι επενδυτές απομακρύνθηκαν περισσότερο από τις τεχνολογικές μετοχές των megacap, ένα μοτίβο που παρατηρήθηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες, καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενίσχυσε την αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο ενθουσιασμός βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τις εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης και τις «συγκυριακές» αγορές, που θεωρούνται οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού.

Αυτή η μετατόπιση μακριά από την τεχνολογία κορυφώθηκε την Τετάρτη, όταν ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,8%, στη χειρότερη ημέρα του από τον Δεκέμβριο του 2022. Η Τετάρτη σηματοδότησε επίσης την πρώτη συνεδρίαση από το 2001 όπου ο Nasdaq σημείωσε απώλειες άνω του 2,5%, ενώ ο Dow κατέγραψε κέρδη.

Ωστόσο, το ξεπούλημα της Πέμπτης ξέφυγε από τον τομέα της τεχνολογίας. Όλοι εκτός από έναν από τους 11 τομείς που απαρτίζουν τον S&P 500 διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα, ενώ περισσότερα από δύο στα τρία «μέλη» του Dow σημείωσαν, επίσης, απώλειες.

«Υπάρχει κάποια κατοχύρωση κερδών», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.

Μετά τις απώλειες της Πέμπτης, ο Dow Jones είναι ο μόνος από τους τρεις βασικούς δείκτες που αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη άνω του 1%. Ο S&P 500 έχει χάσει περίπου 1,2% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ ο Nasdaq Composite έχει υποχωρήσει περίπου 3% εν μέσω του τεχνολογικού sell-off.

«Προφανώς, η χαλάρωση των επιτοκίων από τη Fed θα είναι καλή για τις μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Charlie Ripley, ανώτερος στρατηγικός επενδυτής της Allianz. Στο μεταξύ, βλέπουμε «κάποια σύνεση και κατοχύρωση κερδών στον τομέα της τεχνολογίας, που ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρος φέτος».

Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισε την Πέμπτη το αμερικανικό αργό, καθώς τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Το Brent, από την άλλη πλευρά, κινήθηκε λίγο υψηλότερα.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, έκλεισε 3 cents χαμηλότερα, στα 82,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το Brent κέρδισε 3 cents, κλείνοντας στα 85,11 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #Πτώση
Keywords
Αναζητήσεις
katochyrosi-kerdon-sti-wall-street-meta-tin-prosfati-anodo.htm
Τυχαία Θέματα