Κορυφαία νηολόγια συνεργάζονται για τον εντοπισμό «προβληματικών» πλοίων

Τα μεγαλύτερα νηολόγια του κόσμου ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο την κοινή πληροφόρηση σχετικά με πλοία που μεταπηδούν από τη μία σημαία στην άλλη για να αποφύγουν κυρώσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ και η Λιβερία δημιούργησαν τη βάση δεδομένων Registry Information Sharing Compact (RISC), η οποία υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η βάση αυτή παρέχει πληροφόρηση για το ιστορικό των πλοίων, καθώς και ανησυχίες που σχετίζονται με πιθανές κυρώσεις.

Η βάση δεδομένων RISC είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός

πόρος που επιτρέπει στα νηολόγια να μοιράζονται και να έχουν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό των πλοίων. Τους επιτρέπει να συνεργάζονται για τον εντοπισμό των «προβληματικών», όπως περιγράφονται, πλοίων, που ενδέχεται να αποφεύγουν νομικούς περιορισμούς ή να συμμετέχουν σε ύποπτες δραστηριότητες.

Με τη συγκέντρωση αυτών των δεδομένων, τα νηολόγια μπορούν να ενισχύσουν την πληροφόρησή τους, να μετριάσουν τους κινδύνους και να αποτρέψουν πλοία που βρίσκονται υπό έρευνα από το να αλλάζουν σημαία για να αποφύγουν τον έλεγχο.

«Η βάση δεδομένων Registry Information Sharing Compact σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στις συλλογικές μας προσπάθειες για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας της παγκόσμιας ναυτιλίας. Με αυτήν την πλατφόρμα, ενισχύουμε τις άμυνές μας και εργαζόμαστε από κοινού για να διατηρήσουμε υψηλά πρότυπα συμμόρφωσης και ασφάλειας», δήλωσε ο Alfonso Castillero, διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Ναυτικού και Εταιρικού Μητρώου της Λιβερίας.

#νηολόγια #σημαίες #ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ_ΣΤΟΛΟΣ #ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ_ΠΛΟΙΑ #κανονισμοί #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΛΙΣΤΑ #βάση_δεδομένων #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ανταλλαγή_πληροφοριών
Keywords
Αναζητήσεις
koryfaia-niologia-synergazontai-gia-ton-entopismo-provlimatikon-ploion.htm
Τυχαία Θέματα