Μέτρα για την ασφάλεια των πλοιάρχων ζητά η ΠΕΠΕΝ

Tη σημασία που αποδίδουν οι Έλληνες Πλοίαρχοι στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας των Λιμανιών, υπογράμμισε η διοίκηση της Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης καπετάν Παναγιώτης Γιγής και η Γενική Γραμματέας της καπετάν Ελένη Παπαδοπούλου υπογράμμισαν προς τον κ. Στυλιανίδη ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ΠΕΠΕΝ βασίζονται στις επισημάνσεις των Πλοιάρχων οι οποίοι προσεγγίζουν καθημερινά στα λιμάνια και γνωρίζουν από πρώτο χέρι

τις ελλείψεις και τις ακαταλληλότητες που υπάρχουν στις υποδομές τους.

Επίσης, μετέφεραν προς τον κ. υπουργό την έντονη ανησυχία τους για το πογκρόμ που εξαπολύεται σε βάρος των Πλοιάρχων, στο πρόσωπο των οποίων εντοπίζεται πάντα το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθούν καλύψουν ανεπάρκειες και παραλείψεις.

Τέλος, ζήτησαν να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία για να μπει τέλος στη παράνομη και αντικανονική, όπως υποστήριξαν, εφαρμογή του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα σε βάρος των Πλοιάρχων, διότι, όπως ανέφεραν, οι Έλληνες Πλοίαρχοι όχι μόνο δεν παρακωλύουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, όπως αβάσιμα υποστηρίζεται αλλά χάρις στις γνώσεις και στον επαγγελματισμό τους διασφαλίζουν την απρόσκοπτη επικοινωνία των νησιών μας.

#ΠΕΠΕΝ #πλοίαρχοι #ΝΑΥΤΙΛΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
metra-gia-tin-asfaleia-ton-ploiarchon-zita-i-pepen.htm
Τυχαία Θέματα
Μέτρα, ΠΕΠΕΝ,metra, pepen