Πάουελ: Υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν δεσμευόμαστε για μειώσεις επιτοκίων

Η αμερικανική οικονομία έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, ενώ ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει, αν και παραμένει ισχυρός, δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Fed.

Ο πρόεδρος της Fed τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα διατηρεί περιοριστική στάση, ώστε να κρατήσει ευθυγραμμισμένη την προσφορά και τη ζήτηση.

Όπως είπε, ενώ ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει σημαντικά, η Fed δεν έχει αποκτήσει ακόμα αρκετή αυτοπεποίθηση για να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων. «Έχουμε σημειώσει περαιτέρω ήπια πρόοδο, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα καλά στοιχεία», υπογράμμισε. «Αν η οικονομία παραμείνει ισχυρή και ο πληθωρισμός επιμείνει θα διατηρήσουμε τα επιτόκια στο επίπεδο που είναι για όσο καιρό χρειαστεί», πρόσθεσε. «Το ίδιο ισχύει και για τις μειώσεις επιτοκίων», επισήμανε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Fed καλωσορίζει τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου και ελπίζει να δει περισσότερα ανάλογα στοιχεία.

Όσον αφορά τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό, ο Πάουελ υποστήριξε ότι είναι σχετικά συντηρητικές και αν οι μετρήσεις αποδειχθούν καλύτερες, οι προβλέψεις θα κινηθούν χαμηλότερα. «Συμφωνούμε όλοι ότι στηριζόμαστε στα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία και δεν δεσμευόμαστε σε μειώσεις επιτοκίων».

#Πάουελ #FED #επιτόκια #πληθωρισμός #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ_ΗΠΑ #μειώσεις_επιτοκίων
Keywords
Αναζητήσεις
paouel-yparchei-proodos-alla-den-desmevomaste-gia-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα
Πάουελ, Υπάρχει,paouel, yparchei