Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Απαξίωση και αυταρχισμός

Για διαρκή απαξίωση των εργαζομένων από τη δημοτική αρχή του Μάριου Ψυχάλη κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Τελευταίο επεισόδιο», όπως αναφέρουν, είναι η ανακοίνωση λειτουργίας της Σχολής Γονέων, με επιστημονικό προσωπικό που -όπως καταγγέλλουν- δεν ανήκει στον Δήμο, προτιμώντας να επιβαρύνει τους δημότες με ακόμα μία εργολαβία.

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει και «τρομοκράτηση εργαζομένων» από πλευράς δημοτικής αρχής, με διαρκές απειλές κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Ένα ακόμα επεισόδιο

στη διαρκή απαξίωση των συναδέλφων μας ζούμε το τελευταίο διάστημα με τη δημοτική αρχή Ψυχάλη να ανακοινώνει τη λειτουργία “σχολής γονέων” με επιστημονικό προσωπικό που δεν εργάζεται στον Δήμο μας, ως συνεργασία με το αυτοτελές τμήμα του Δήμου μας, χωρίς αυτό να έχει ερωτηθεί αν μπορεί να την πραγματοποιήσει και χωρίς να έχει καμία σχέση με τη λειτουργία της. Απαξιώνει έτσι τους 8 ειδικούς επιστήμονες συναδέλφους που εργάζονται στο συγκεκριμένο τμήμα, όλοι τους με μεταπτυχιακές σπουδές, κάποιοι με ανάλογη εμπειρία και διάθεση. Φορτώνοντας στη πλάτη των δημοτών για μία ακόμα φορά έξοδα που δεν έχει δει κανένα συλλογικό όργανο από ό,τι γνωρίζουμε. Άραγε πόσο θα κοστίσει και αυτή η εργολαβία στους δημότες;

Την ίδια στιγμή η τρομοκρατία της δημοτικής αρχής και η απαράδεκτη και πιεστική συμπεριφορά σε συναδέλφους καλά κρατάει, με τελευταίο περιστατικό, πριν το επόμενο, την απειλή σε συνάδελφο ότι αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ξαναδεί ουρά έξω από την υπηρεσία του θα τον στείλει στα ΚΕΠ να δουλεύει απόγευμα! Είναι δε τέτοια η υποτίμηση και παράκαμψη των υπηρεσιακών διαδικασιών και της διοικητικής ιεραρχίας, που όλοι αναρωτιούνται που το πάει η δημοτική αρχή και ποιος είναι ο στόχος της.

Άραγε κύριοι της δημοτικής αρχή η μετακίνηση με απόφαση δημάρχου εργαζόμενης στα ΚΕΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης που ανακλήθηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν αποτελεί μία ακόμα τέτοια ενέργεια περιφρόνησης των διοικητικών διαδικασιών και των αναγκών των εργαζομένων που οδήγησε μάλιστα και σε αδιέξοδα την εξυπηρέτηση των δημοτών που συνεχίζονται;

Είναι γελασμένη η δημοτική αρχή αν νομίζει ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί. Οι συνάδελφοι σας έχουν πάρει χαμπάρι. Η προσπάθειά σας να υλοποιήσετε την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική με τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να τους κάνετε τη ζωή μαύρη, δεν θα υποκύψουν σε απειλές κάθε είδους!».

The post Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Απαξίωση και αυταρχισμός appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα