Φθιώτιδα – Κορονοϊός: Αποκαλύψεις για το μοναστήρι που νόσησαν όλες οι μοναχές – «Το έκρυβαν για μία εβδομάδα»

13:27 28/4/2021 - Πηγή: dogma

Το κρούσμα ήρθε απ’ ο, τι φαίνεται από επισκέπτη στο μοναστήρι –παρ’ ο, τι αυτό το διάστημα οι επισκέψεις απαγορεύονται- αλλά το πιο θλιβερό κομμάτι της υπόθεση είναι μάλλον το ότι οι μοναχές δεν έκαναν τεστ επί μια ολόκληρη εβδομάδα, αποκρύπτοντας εν μέρει την κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος υγείας Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός εξήγησε στο newsit.gr πώς έφτασε η κατάσταση σε τέτοιο κακό σημείο. Όπως μας εξήγησε, πριν από μια εβδομάδα περίπου, ενδεχομένως

και λίγο περισσότερο, η ηγουμένη εμφάνισε υψηλό και σταθερά επίμονο πυρετό αλλά και βήχα. Από ένα σημείο και έπειτα, η ηγουμένη άρχισε να μιλάει τηλεφωνικά με δύο γιατρούς – μια ιδιώτη παθολόγο στη Λαμία και έναν πνευμονολόγο στη Θεσσαλονίκη-, για να
παίρνει ιατρικές οδηγίες.

Κάποια στιγμή, οι χωριανοί που πήγαιναν τρόφιμα και άλλες προμήθειες στις μονάχες διαπίστωσαν πως εκείνες ήταν πια όλες άρρωστες και το ανέφεραν στην αστυνομία. H αστυνομία με τη σειρά της ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο υγείας Λαμίας για να αρχίσει να παρακολουθεί κι αυτός στενά την κατάσταση.

Όπως περιγράφει ο κος Στασινός: «Επικοινώνησα με την ηγουμένη και μου είπε ότι είναι όλες άρρωστες αλλά ότι καμία δεν είχε κάνει τεστ. Μου ανέφεραν μάλιστα πως είχαν στερέψει από τρόφιμα και φάρμακα αφού ο κόσμος σταμάτησε να τις επισκέπτεται όταν κατάλαβε ότι το μοναστήρι είχε γεμίσει κορονοϊό. Κάπου εκεί, και αφού η  ηγουμένη έχει πια χειροτερέψει πολύ, μετά και από την προτροπή των γιατρών, ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας. Η 62χρονη νοσηλεύεται ήδη στο νοσοκομείο από τη Μεγάλη Δευτέρα».

Φωτογραφία αρχείου

The post Φθιώτιδα – Κορονοϊός: Αποκαλύψεις για το μοναστήρι που νόσησαν όλες οι μοναχές – «Το έκρυβαν για μία εβδομάδα» appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φθιώτιδα – Κορονοϊός, Αποκαλύψεις, – Το,fthiotida – koronoios, apokalypseis, – to