Marilyn The Exhibition: Μια διαφωτιστική ματιά στον ιδιωτικό κόσμο της εμβληματικής σταρ

09:08 19/10/2024 - Πηγή: Bovary

«Δεν θα είναι εκεί» ήταν ο λόγος που ο Άρθουρ Μίλερ, ο τρίτος σύζυγος της Μέριλιν Μονρόε, δεν παρευρέθηκε στην κηδεία της το 1962. Η Μονρόε πέθανε στα 36 της στο απόγειο της φήμης της μετά από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, έξι μήνες μετά το διαζύγιό τους. Η ίδια ένιωσε δέος απέναντί του και εκείνος ισχυρίστηκε ότι τον ντρόπιασε.

Το πρόσωπο του Μίλερ εμφανίζεται πολλές φορές στο Marilyn: The Exhibition, μια εκδήλωση που υπόσχεται μια

«άνευ προηγουμένου ματιά στον ιδιωτικό της κόσμο» της Μονρόε, εκθέτοντας 250 από τα υπάρχοντά της – για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο – μαζί με κινηματογραφικά πλάνα και κείμενα, για να αφηγηθεί την ιστορία της σύντομης, ανήσυχης, συχνά μίζερης ζωής του πιο λαμπερού αστεριού του Χόλιγουντ.

Μια διαφωτιστική ματιά στον ιδιωτικό κόσμο της εμβληματικής σταρ Μέριλιν Μονρόε

Τα ερωτικά γράμματα, σενάρια, ρούχα, παπούτσια, make up και άλλα πράγματα– είναι από τη συλλογή του Ted Stampfer, ενός 53χρονου Γερμανού συλλέκτη της Monroe, ο οποίος αναφέρει πως θέλει να σημαδέψει τα 100 χρόνια από τη γέννησή της το 2026 με μία διεθνή έκθεση, με αφετηρία το Λονδίνο.

Οι λάτρεις της μόδας θα βρουν την γκαρνταρόμπα της Μονρό συναρπαστική. Θυμόμαστε τη Μονρόε στο Gentlemen Prefer Blondes, με ολόχρυσα λαμέ και γούνες. Αλλά στον ιδιωτικό της κόσμο ήταν μια σικ και εκλεπτυσμένη μινιμαλίστρια.

Το απλό μαύρο κασμίρ και το λευκό κάπρι που φορούσε η 27χρονη Μονρόε όταν φωτογραφήθηκε στο σπίτι από το περιοδικό Life το 1953 και εκτίθεται στην εκδήλωση, δείχνει την κομψότητα και τη ζωντάνια της τότε.

Άλλα εκθέματα περιλαμβάνουν ένα ελαστικό δίχτυ μαλλιών, ψεύτικες βλεφαρίδες, ένα χρησιμοποιημένο σωληνάριο μαλακτικού μαλλιών, μια μάσκα ματιών και διάφορα άλλα πράγματά της.

Σύμφωνα με τη Telegraph, η Μονρόε ήταν μια έξυπνη, φιλόδοξη και γενναία γυναίκα που έζησε έντονα ως τα 36 της χρόνια. Ξεπέρασε μια μοναχική, χωρίς γονείς παιδική ηλικία, βρήκε δύναμη και πόρους για να αφήσει δύο συζύγους που την ελέγχουν, ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής ταινιών και ανέλαβε να πληρώσει την 20th Century Fox. Τίποτα από αυτά δεν αποτελούν νέες πληροφορίες αλλά γίνεται εκτενής αναφορά για όλα αυτά στο «Marilyn The Exhibition».

Η Μονρόε μπορεί να μην είναι εδώ, αλλά τα πράγματά της μπορούν να προβάλλουν και να μας αφήσουν να εισέλθουμε έστω και για λίγο στην ζωή της.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα