Ανακαλύπτοντας τη Λίμνη Ευβοίας: Ένα Σαββατοκύριακο μεταξύ βουνού και θάλασσας

09:22 5/10/2024 - Πηγή: Bovary

Οι φθινοπωρινοί μήνες αποτελούν ιδανική ευκαιρία για αποδράσεις σε μέρη που ενώνουν το βουνό και τη θάλασσα.

Ένας τέτοιος τόπος είναι η Λίμνη, ένας πανέμορφος προορισμός της Βόρειας Εύβοιας. Φτάνοντας στη Λίμνη μπροστά στα μάτια σας αρχίζει να ξεδιπλώνεται ένας οικισμός με λευκά σπίτια, κεραμιδένιες σκεπές και περιποιημένες αυλές.

Το ναυτικό στοιχείο είναι έντονο, καθώς κάτοικοι της περιοχής διακρίθηκαν ως ναυτικοί και έμποροι. Η περιοχή με τη ναυτική της δύναμη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 πρωτοστατώντας στην ευβοϊκή εξέγερση. Εδώ γεννήθηκε ο αγωνιστής

Αγγελής Γωβιός, υπαρχηγός του Οδυσσέα Ανδρούτσου στη μάχη της Γραβιάς, ένας από τους πρωτεργάτες του ξεσηκωμού και επικεφαλής του οργανωμένου ένοπλου αγώνα στην Εύβοια.

Μετά την απελευθέρωση στη Λίμνη δημιουργείται ένας σημαντικότατος εμπορικός στόλος.

Η σημερινή πόλη εξελίσσεται, δίχως όμως να ξεχνά το παρελθόν της.

Τι μπορείτε να κάνετε στη Λίμνη Ευβοίας

Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης και την Έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ενδυμασίας. Στο ισόγειο θα βρείτε σειρά από παλιά νομίσματα, ψηφιδωτά και αγγεία που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, ενώ στο μουσείο φιλοξενείται συλλογή από παραδοσιακά ρούχα και οικιακά αντικείμενα που ανήκουν στους κατοίκους.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1880 και αποτελεί δωρεά της Αικατερίνης Ευαγγελινού Φλώκου.

Επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και στους καταρράκτες του Δρυμώνα

Το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ βρίσκεται φωλιασμένο στην καρδιά μιας πυκνόφυτης έκτασης στις πλαγιές του βουνού Καβαλάρης και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Περιηγηθείτε στη Μονή αλλά και στα γύρω εκκλησσάκια, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πέρασμα από το υπόγειο εκκλησίδιο των Αγίων Αναργύρων στην ΝΑ πτέρυγα των κελιών του μοναστηριού, στο οποίο σας δίνεται η δυνατότητα να θαυμάσετε αγιογραφίες του 17ου αιώνα.

Περίπου 25 λεπτά μακριά από το μοναστήρι, υπάρχουν οι καταρράκτες του Δρυμώνα. Οι φωτιές κατέστρεψαν το πυκνό δάσος, ωστόσο, η φύση αναγεννάται στον δικό της χρόνο, στολίζοντας ξανά την περιοχή.

Εάν έχετε όρεξη για περπάτημα, κατηφορίστε προς τον καταρράκτη 15 μέτρων ύψους και τη λιμνούλα.

Επιστρέφοντας στη Λίμνη, απολαύστε το γεύμα σας στις ταβέρνες της περιοχής. Καθίστε στο Καρνάγιο για παγωμένο τσιπουράκι και αυθεντικούς μεζέδες. Φυσικά, μην φύγετε από τη Λίμνη δίχως να δοκιμάσετε γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και κρατσανιστά φύλλα.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα