Θεατρική έξοδος για τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τη σύζυγό του, Μαρία

09:08 14/11/2024 - Πηγή: Bovary

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Μαρία Χατζηνάσιου έδωσαν το «παρών» σε θεατρική πρεμιέρα και ο φωτογραφικός φακός του NDP τους απαθανάτισε χαμογελαστούς να κοιτούν την κάμερα.

ΟΓιώργος Χατζηνάσιος, στη συνέντευξήτου στη Μυρτώ Λοβέρδου και το Bovaryμεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στηναγαπημένη του, Μαρία.

»Κινδύνευανα χάσω την Μαρία γιατί ο πατέρας τηςείχε πολλές επιλογές να την παντρέψει.Την γνώρισα πριν φύγω για το Παρίσι, απόεκεί αλληλογραφούσαμε,

τα περίφημα“Γαλάζια Γράμματα”… Ημουν τότε στηνορχήστρα του Μουζάκη, μεροκάματο έβγαζα.Ήμουν ένα νόστιμο ξανθούλη παιδάκι καικάναμε και απογευματινά, στην Πεταλούδα,στην Πλατεία Αμερικής. Κάποια στιγμήήρθε ένα κοριτσάκι με μια μάσκα, ήτανΑπόκριες, και μου εξέφρασε τον θαυμασμότου για το πιάνο που παίζω. Στο τέλοςτου απογευματινού ήρθε με μια φίλη της,πιο επιθετική στο φλερτ, η οποία και μουζήτησε ραντεβού, να πάμε σινεμά. Πήγααλλά ήταν κι η Μαρία -τότε της είπα ότιμ΄αρέσει. Τελικά η φίλη της με ήθελε γιανα ζηλέψει κάποιος άλλος. Κι έτσιγνωριστήκαμε με την Μαρία.

»Τελικά παραμείναμε με την Μαρία τόσα χρόνια. Υπήρχε μεταξύ μας αυτή η ερωτική χημεία κι απ΄τους δυο μας. Αγαπούσε την μουσική μου. Ταιριάξαμε σαν χαρακτήρες, είμαστε καλοί άνθρωποι, εκείνη πιο πολύ, είναι αλτρουίστρια. Αλλά βλέπω ότι κι όλοι οι φίλοι μου, οι συμμαθητές μου απ΄το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης που είναι εδώ στην Αθήνα, δεν χώρισαν. Και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε, κάθε Κυριακή εδώ και τριάντα χρόνια -ταίριαξαν οι γυναίκες μας, ευτυχώς.

ΟΓιώργος Χατζηνάσιος και η σύζυγός του,Μαρία

Ο Γιώργος και η Μαρία Χατζηνάσιου πόζαρανστον φωτογραφικό φακό του NDP,χαμογελαστοί και ευδιάθετοι καθώςέδωσαν το «παρών» στην επίσημη πρεμιέρα«Μαμά Μου!», στο Θέατρο Μουσούρη.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος επέλεξε ένα casual look, με blue jean και ένα navy blue πουλόβερ με πουκάμισο από μέσα και ένα μπλε jacket ενώ η σύζυγός του, Μαρία, επέλεξε για τη θεατρική έξοδο ένα total black σύνολο με ασορτί παλτό. Άφησε τα μαλλιά της να πέσουν ελεύθερα στους ώμους της και έκανε ένα απαλό μακιγιάζ, ιδανικό για την περίσταση.

Λίγα λόγια για το έργο «Μαμά μου!»

ΗΣοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Λάμη υπότις σκηνοθετικές οδηγίες του ΝίκουΚαραγέωργου απογείωσαν το έργο ύμνοστην αγάπη. Αμέσως μετά το τέλος τηςπαράστασης δόθηκε after party στο Gloria Gati.

Πόσοεφικτό θα ήταν να «ενοικιάσεις» μιαμάνα; «Ζητείται κόρη» ή «Ενοικιάζεταιμάνα»! Θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοιααγγελία; Θα μπορούσε ποτέ να γίνει μιαιδιωτική συμφωνία ή ακόμα κι ένα επίσημοσυμβόλαιο, ώστε δυο γυναίκες -άγνωστεςμεταξύ τους- να αποκτήσουν τη σχέσημητέρας και κόρης; Θα ήταν ηθικό καινόμιμο να πληρώνει μια «κόρη» μια άγνωστηγυναίκα, μόνο και μόνο για να υποδυθείτη «μάνα» της; Η συμφωνία υπήρξε. Τοσυμβόλαιο έγινε. Το θεατρικό ισπανικόέργο της Μάρτα Μπαρσελό, με τον ελληνικότίτλο «Μαμά Μου!», αποτυπώνει τη διαδρομήμιας τέτοιας σχέσης «μητέρας-κόρης»,μετά την ανατρεπτική απόφασή τους ναεφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτουσυμβολαίου. Η «κόρη» αμείβει την άγνωστηγυναίκα, για να εκτελεί τον ρόλο της«μάνας» κι εκείνη εκτελεί πειστικά τακαθήκοντά της, ως μητέρα.

Το «Mαμά Μου!» επιλέχθηκε, γιατί το θέμα του εστιάζει σε μια κοινωνία που πολλά «αναγκαία», θα μπορούσαν να είναι «επιλογές» και που οι ανατροπές θα μπορούσαν να επιφέρουν ρήγματα. «Μπορώ, να επιλέξω τους γονείς μου ή τα παιδιά μου»; «Γονέας είναι αυτός που γεννάει και τίκτει ή κι εκείνος που, δίχως να είναι γεννήτορας, του δόθηκε η χάρη για τέτοιο λειτούργημα»; Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα ή μη, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ «όρων». Η Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύει τον σπουδαίο ρόλο της μάνας, ενώ ο ανατρεπτικός ρόλος της κόρης αποδίδεται από την Νίκη Λάμη. Η ελληνική μετάφραση έγινε από τη βραβευμένη μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ, τη σκηνοθεσία και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της παράστασης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Καραγέωργος ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιλογή του έργου και ο σχεδιασμός της παραγωγής ανήκει στον Κώστα Σπυρόπουλο. Το σκηνικό που αντανακλά την ιδέα της κοινωνικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι έργο της Μαίρης Τσαγκάρη.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα