Αυξημένη ζήτηση για αιγοπρόβειο κρέας – Σφαγές σε αναστολή

Σημαντική αύξηση της ζήτησης για αιγοπρόβειο κρέας καταγράφεται αυτή την περίοδο στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ωστόσο, οι δυνατότητες κάλυψης της ζήτησης στην Ελλάδα συναντούν σοβαρά εμπόδια, καθώς οι σφαγές ζώων βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανώλης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι σφαγές αιγοπροβάτων στην Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 4,9% το 2024, ενώ το 2025 αναμένεται περαιτέρω μείωση της τάξης του 1%. Παρόλο που η ζήτηση

παραμένει αυξημένη, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ζώα για σφαγή, αλλά τα σφαγεία, ειδικά στη Θεσσαλία, παραμένουν ανενεργά λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν τα μέτρα για την πανώλη.

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς η απαγόρευση σφαγής των αμνοεριφίων οδηγεί σε οικονομικές απώλειες. Τα ζώα συνεχίζουν να μεγαλώνουν, αυξάνοντας το κόστος συντήρησής τους, ενώ οι έμποροι αδυνατούν να προχωρήσουν σε σφαγές και εξαγωγές κρέατος.

Οι κτηνοτροφικοί φορείς έχουν ζητήσει άμεση συνάντηση με το yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) για την εξέταση των απαραίτητων πρωτοβουλιών που θα διευκολύνουν τις εξαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος.
Πηγή: agrotypos.gr

Keywords
Αναζητήσεις
afximeni-zitisi-gia-aigoproveio-kreas---sfages-se-anastoli.htm
Τυχαία Θέματα