Συνάντηση ΠΣΕ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στις 16 Οκτωβρίου 2024, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του εξαγωγικού τομέα. Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο υπουργείο, περιλάμβανε εκπροσώπους του ΠΣΕ, όπως τον πρόεδρο Αλκιβιάδη Καλαμπόκη και την Αντιπρόεδρο Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, οι οποίοι παρουσίασαν μια σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αγροτικές εξαγωγές.

Κατά τη

διάρκεια της συνάντησης, υποβλήθηκε υπόμνημα που αναφέρεται σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού από τρίτες χώρες και της διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων. Η χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η στρατηγική προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές ήταν επίσης κεντρικά θέματα της συζήτησης.

Ο κ. Τσιάρας έδειξε θετική διάθεση και υποσχέθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των εξαγωγέων, διαβεβαιώνοντας ότι ορισμένα από αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Η συνάντηση κρίθηκε εποικοδομητική και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ελπίδα για ρεαλιστικές λύσεις που θα ενισχύσουν τον εξαγωγικό τομέα.

Η επόμενη συνάντηση του ΠΣΕ με κυβερνητικούς αξιωματούχους έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024, με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτριο Σκάλκο, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τη στήριξη του εξαγωγικού κλάδου.
Πηγή: ot.gr

Keywords
Αναζητήσεις
synantisi-pse-me-ton-ypourgo-agrotikis-anaptyxis-kai-trofimon.htm
Τυχαία Θέματα