Κυνική Παραδοχή και Μήνυμα με άγνωστους αποδέκτες η δήλωση Μητσοτάκη για την άμυνα;

Γράφει η

ΝΑΤΑΣΣΑ ΓΡΑΤΣΑΝΗ

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 75ης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον δήλωσε μεταξύ άλλων ότι :

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας…. πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας να διαθέτουμε τουλάχιστον το 2% του

ΑΕΠ μας για αμυντικές ….δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα…και ότι πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει στις δικές μας αμυντικές ικανότητες η αποστολή όπλων στην Ουκρανία»

Η τελευταία δήλωση περί κενών στην εθνική άμυνα προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις από την αντιπολίτευση η οποία δικαιολογημένα επιτίθεται καθώς δεν λαμβάνει καμιά απάντηση παρά την επίμονες ερωτήσεις των κομμάτων αλλά και δημοσιογράφων περί αποστολής όπλων στην Ουκρανία το περασμένο διάστημα.

Η απάντηση δε, από την κυβέρνηση δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου της, είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφερόταν σε κενά της άμυνας της χώρας μας συγκεκριμένα, αλλά μιλούσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρ’ όλα αυτά μια τέτοιου είδους δήλωση και μάλιστα δημοσίως προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα καθώς:

1ον η χώρα μας είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρα αφορά και εμάς

2ον   η χώρα μας ως μέλος της ΕΕ και της Νατοϊκής Συμμαχίας και παρά τα δήθεν «ήρεμα νερά» και τις φαινομενικά «καλές σχέσεις» με τους γείτονες, εκείνοι εμμένουν και εργάζονται προς την υλοποίηση του δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας» (μόνο να παρακολουθήσει κάποιος τα Τουρκικά ΜΜΕ αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει) με αποτέλεσμα μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να βρίσκεται υπό την απειλή μια άλλης χώρα-μέλος αυτού.Επομένως εμείς οφείλουμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στις απαιτήσεις της Συμμαχίας όταν μάλιστα αυτές δεν έχουν κανένα όφελος για την χώρας μας. Κερδίζουμε κάτι εμείς σαν Ελλάδα ή/και σαν Ευρώπη από αυτή την εμπλοκή;

3ον η γείτονα χώρα επιμένει και εμμένει στην θέση της περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών μας νησιών και

3ον δια στόματος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ.Δένδια, πριν περίπου 2 μήνες από του βήματος της Βουλής τονίστηκε ότι: «Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει χώρα που αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας - και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων - και αμφισβητεί Διεθνή Συνθήκη που αφορά την μειονότητα, αυτό χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται τα γεωγραφικά και νομικά όρια της πατρίδας μας» είπε ο Υπουργός Άμυνας για να προσθέσει: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους και το καλό κλίμα το τελευταίο διάστημα».

Εκτός και αν οι δηλώσεις αυτές δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’όψιν ή ανήκουν και αυτές στην σφαίρα του φαντασιακού.

Πέραν τούτων, καθ’ ης στιγμής ουδεμία ενημέρωση έχει ο Ελληνικός Λαός ο οποίος έχει πληρώσει τα αμυντικά συστήματα που θωρακίζουν την χώρα και απ’ότι φαίνεται θα τα ξαναπληρώσει για να καλύψει τα αμυντικά κενά, αλλά ούτε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  η ανησυχία αλλά και η αναστάτωση που προκάλεσε η, κατά τα άλλα, αμφιλεγόμενη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, έχουν βάση και δεν αποτελούν μόνο αντικείμενο «φθηνής αντιπολίτευσης» ή «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» εκτός και αν η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει εν αγνοία μας χάριν των «ήρεμων νερών» με την γείτονα χώρα και προκειμένου να μην υπάρξει πολεμική εμπλοκή να παραχωρήσει και να υποχωρήσει «για το καλό του Ελληνικού Λαού» ή οποιουδήποτε επικοινωνιακού τεχνάσματος επινοήσει.

Δεν μπορεί όμως, παρά την άρνηση της Κυβέρνησης, να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι κατά καιρούς ενημερωνόμαστε από τον κ. Ζελένσκυ ο οποίος μας ευχαριστεί για την στήριξη που παρ’ έχουμε στην άμυνα της Ουκρανίας αλλά και από την ίδια την ενδιαφερόμενη γι’αυτόν τον πόλεμο, Αμερικανική Κυβέρνηση η οποία μέσω του Λόιντ Όστιν, Υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 47 κρατών που δεσμεύτηκε για νέες αποστολές όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία διαγράφοντας βέβαια από την μνήμη της τους Έλληνες Ομογενείς που ζούνε εκεί και τους κινδύνους στους οποίους βάζει με αυτές τις «καθοδηγούμενες» ενέργειες της.

Και το ερώτημα που προκύπτει από τα ανωτέρω που σημειώθηκαν είναι αν ο κ.Μητσοτάκης προχωρά σε αυτή την ωμή και κυνική παραδοχή και μάλιστα δημοσίως λόγω του ότι θέλει να παραστήσει «το καλό παιδί» στην Νατοϊκή Συμμαχία,όπως άλλωστε τον έχουμε δει να κάνει, εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας ή μήπως η δήλωση του συνιστά μήνυμα με άγνωστο/-ους σε μας αποδέκτη/-τες;

The post Κυνική Παραδοχή και Μήνυμα με άγνωστους αποδέκτες η δήλωση Μητσοτάκη για την άμυνα; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυνική Παραδοχή, Μήνυμα, Μητσοτάκη,kyniki paradochi, minyma, mitsotaki