Πέθανε η Άννα Βούλγαρη. Κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari. Πως περιέγραφε την ομηρία των 35 ημερών με τον γιο της, όπου οι απαγωγείς του έκοψαν το αυτί
Η Αννα Βούλγαρη ακόμα και τα τελευταία χρόνια της ζωής της, όπως αναφέρει το paramythia-online.gr, επισκεπτόταν κάθε χρόνο την Παραμυθιά και τα νερά του Ιονίου, ενώ δεν δεν παρέλειπε
Εκτός από την επαγγελματική επιτυχία που τους έφερε στην κορυφή του πλανήτη, είχε και δύσκολες στιγμές, όπως η απαγωγή της επί 35 ημέρες.
«Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», είχε πει η Eλληνίδα επιχειρηματίας.
Η Anna Bvlgari ήταν μητέρα 3 παιδιών και τον Μάρτιο του 2019 συναντήθηκε με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης, για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την Αννα Βούλγαρη να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Ελληνας αργυροχόος που έφτιαξε την αυτοκρατορία Bvlgari
Ο οίκος Bvlgari είναι ένας από τους πιο πολυτελείς και καταξιωμένους οίκους παγκοσμίως. Το ταξίδι του ξεκίνησε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον «δημιουργό» του, Σωτήριο Βούλγαρη.
Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1857 και γονείς του ήταν ο Γιώργος Βούλγαρης και η Ελένη Στρουγγάρη. Ηταν ο μόνος που επιβίωσε από τα 11 παιδιά της οικογένειας και κατά συνέπεια ο μόνος που μπορούσε να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της αργυροχοΐας. Εχοντας ως πρότυπο τον παππού του, Κωνσταντίνο, ο Σωτήρης Βούλγαρης έγινε ένας παθιασμένος αργυροχόος, κατασκευάζοντας πρώτα ζώνες και στην συνέχεια σκουλαρίκια, θήκες για σπαθιά και κουμπιά από ασήμι.
Το ταλέντο και το μεράκι του τον οδήγησαν στο να ανοίξει ένα κατάστημα κοσμημάτων μαζί με τον πατέρα του στην Παραμυθιά Θεσπρωτιάς, από όπου και καταγόταν. Ωστόσο το 1873, ενώ η περιοχή της Ηπείρου ήταν υπό οθωμανική κυριαρχία, οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάψουν την Παραμυθιά για να την ξαναχτίσουν από την αρχή.
Το μικρό κατάστημα του Βούλγαρη υπέστη μεγάλες ζημιές και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σωτήριος Βούλγαρης έπεσε θύμα ληστείας το 1876, χάνοντας πολλά από τα κοσμήματά του. Τότε ο πατέρας του πήρε την μεγάλη απόφαση και είπε στον Σωτήριο: «Ας φύγουμε από τη χώρα ας βρούμε μια γη όπου θα μπορούμε και να ζήσουμε και να εργαστούμε ειρηνικά».
Και αυτό έκαναν… πρώτη στάση ήταν η Κέρκυρα όπου άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα στο ισόγειο του σπιτιού τους και συνέχισαν για λίγο καιρό να κάνουν την δουλειά που τόσο καλά γνώριζαν, να φτιάχνουν κοσμήματα κι άλλα.
Μέχρι που ο Σωτήριος Βούλγαρης συνάντησε στο νησί τον Δημήτριο Κρέμο, έναν Μακεδόνα αργυροχόο, ο οποίος στην συνέχεια έμελλε να γίνει συνεργάτης του. Ωστόσο και οι δύο σύντομα κατάλαβαν πως η Κέρκυρα δεν τους χωρούσε… έπρεπε να κατευθυνθούν προς την χώρας του στιλ και της αναγέννησης…. την Ιταλία. Εκεί πρώτος τους σταθμός ήταν η πόλη Μπρίντιζι και εν συνεχεία η Νάπολη όπου και άνοιξαν ένα πολύ μικρό κατάστημα στην Piazza dei Martiri το φθινόπωρο του 1880.
Στην Νάπολη δεν κάθισαν πολύ, καθώς και εκεί το κατάστημά τους λεηλατήθηκε ουκ ολίγες φορές. Ετσι Βούλγαρης και Κρέμος έκαναν τον μεγάλο βήμα και πήγαν στην Ρώμη το 1881. Στη Ρώμη στάθηκαν τυχεροί, καθώς ένας γενναιόδωρος Ιταλός, πωλητής ελληνικών σφουγγαριών, ονόματι Καντίνις, τους πρόσφερε μία μικρή γωνιά του καταστήματός του στην οδό Via Sistina, ώστε να εκθέσουν τις δημιουργίες τους.
Ωστόσο οι διαφωνίες δεν άργησαν να έρθουν μεταξύ των δύο συνεργατών. Η αντίθετη άποψη που είχε ο Σωτήριος από τον Δημήτρη είχαν ως αποτέλεσμα ο πρώτος να αναλάβει μόνος του την επιχείρηση και να μεταφερθεί στην οδό Βία Κοντότι. Εκεί άνοιξε ένα μαγαζί με γούρια και κοσμήματα, δημιουργίες που οι Ιταλοί λάτρεψαν. Η καριέρα του τότε ξεκινούσε και προβλεπόταν μεγάλη…
Εννέα χρόνια αργότερα, ένα μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς αποτέλεσε την έμπνευση πίσω από το όνομα του καταστήματος του Βούλγαρη, το Οld Curiosity Shop, το οποίο ομόρφαινε το ισόγειο του τότε ξενοδοχείου Palazzo Lepri. Σε αυτό το μαγαζί πολλοί Βρετανοί και Αμερικάνοι τουρίστες ανακάλυψαν τις μοναδικές του δημιουργίες, ενώ το συγκεκριμένο μαγαζί αποτέλεσε την ναυαρχίδα του οίκου Bvlgari.
Οι δουλειές πήγαιναν τόσο καλά για τον Σωτήριο Βούλγαρη, που μέχρι το 1897 άνοιξε ακόμη 4 κοσμηματοπωλεία στην Ιταλία. Ο σπουδαίος Ελληνας απεβίωσε το 1932 και τα παιδιά του ανέλαβαν την επιχείρηση. Οι δύο γιοι του Σωτήριου ήταν και αυτοί που στην ουσία έδωσαν την εικόνα που έχει σήμερα ο οίκος, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο ιταλικό στιλ με επιρροές από τον ελληνικό κλασικισμό και την ιταλική αναγέννηση.
Το 1970, λοιπόν, η Bvlgari είχε αποκτήσει καταστήματα σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου αποκτώντας παγκόσμια φήμη, καθώς δεν υπήρχε αστέρας του Χόλιγουντ, γαλαζοαίματος, πλούσιος κληρονόμος, αλλά και απλός λάτρης των πολύτιμων λίθων που να μην επισκέπτεται κάποιο από τα μαγαζιά του οίκου.
Από τη Μέριλιν Μονρόε, την Άννα Μανιάνι, την Λορίν Μπακόλ, την Σοφία Λόρεν, Σοφία Λόρεν, την Κλαούντια Καρντινάλε, την Νικολ Κίνμαν, την Σούζαν Σαράντον, μέχρι την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, την Σαρλίζ Θέρον και την Αντζελίνα Τζολί, ο οίκος Bulgari έχει καταφέρει να τις «ντύσει» όλες με δημιουργίες του.
Και δεν είναι μόνο τα πολυτελή κοσμήματα… ο οίκος Bvlgari έχει γίνει ο αγαπημένος οίκος πολλών ονομάτων- θρύλων επειδή έφτιαξε μοναδικές δημιουργίες μόνο για εκείνες.
The post Πέθανε η Άννα Βούλγαρη. Κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari. Πως περιέγραφε την ομηρία των 35 ημερών με τον γιο της, όπου οι απαγωγείς του έκοψαν το αυτί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- To μήνυμα πασίγνωστου Έλληνα τραγουδιστή στην Ελένη Μενεγάκη: Ελένη σε ευχαριστώ για ΟΛΑ!
- Η Αννίτα Πάνια δεν κρύβεται – “Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα”;
- Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση
- #snfccAtHome: Ο Παύλος Παυλίδης live από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
- Αφίξεις, αποχωρήσεις και... μετακομίσεις στον Alpha
- Estee Portnoy στο Oneman: “Εγώ απλά βοηθάω τον Michael να πει την ιστορία του”
- Πέθανε η Άννα Βούλγαρη. Κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari. Πως περιέγραφε την ομηρία των 35 ημερών με τον γιο της, όπου οι απαγωγείς του έκοψαν το αυτί
- «Ενώπιος Ενωπίω»: Ποιος είναι ο αποψινός καλεσμένος;
- Τελευταία ανακοίνωση: Το Φεστιβάλ Βενετίας δεν ακυρώνεται
- O Μικρός Νικόλας «γράφει» ένα ξεκαρδιστικό κείμενο για την επιστροφή στο σχολείο!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou
- Τελευταία Νέα Mixani tou Xronou
- Πέθανε η Άννα Βούλγαρη. Κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari. Πως περιέγραφε την ομηρία των 35 ημερών με τον γιο της, όπου οι απαγωγείς του έκοψαν το αυτί
- Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής που τον συνέκριναν με τον Πελέ και τον Τζορτζ Μπεστ. Έχασε τη ζωή του, από ένα μεγάλο θαυμαστή του στην Τορίνο, που είχε διαδηλώσει για να μην πάρει μεταγραφή στη Γιουβέντους
- Μαχαρίσι. Ο γκουρού των Beatles. Ωστόσο τα σκαθάρια χαρακτήρισαν την σχέση τους «δημόσιο λάθος». Οι rolling stones και οι beach boys, ήταν ακόλουθοί του
- Τρία διάσημα τραγούδια που κατηγορήθηκαν ότι είναι αντιγραφές. Η δικαστική απόφαση που έκρινε ένοχο τον καλλιτέχνη, αλλά αναγνώρισε ότι «το αντέγραψε υποσυνείδητα»
- Το σχέδιο απαγωγής του δικτάτορα Παπαδόπουλου από αξιωματικούς του ναυτικού. Η προδοσία του κινήματος και η διαφυγή του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στην Ιταλία (βίντεο)
- Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times για τα θύματα του κορονοϊού. «Δεν ήταν απλά ονόματα. Ήμασταν εμείς»
- Τι συμβαίνει όταν η αστυνομική έρευνα εξαρτάται αποκλειστικά από τη μνήμη του θύματος; Τα πιο πετυχημένα και αποτυχημένα σκίτσα υπόπτων
- Kατσαρίδα η ανθεκτική. Η αμερικανική, η γερμανική και η ανατολίτισσα. Που χρησιμοποιείται ως φάρμακο, ως μεζές και ως κατοικίδιο
- Ομαδικός γάμος προσφύγων στο Ζάππειο, ένα χρόνο μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Μια σπάνια φωτογραφία του «πατέρα» του ελληνικού φωτορεπορτάζ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Το Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει το 4ο εργαστήριο αρχαίου δράματος
- Διεθνές Airplay Chart: Οι 20 κορυφαίες ξένες επιτυχίες της εβδομάδας (21/2020)
- Η ώρα της εστίασης: Πώς θα πηγαίνουμε για φαγητό και ποτό από σήμερα
- #snfccAtHome: Ο Παύλος Παυλίδης live από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
- «Ενώπιος Ενωπίω»: Ποιος είναι ο αποψινός καλεσμένος;
- Αφίξεις, αποχωρήσεις και... μετακομίσεις στον Alpha
- Για να το ξεκαθαρίσουμε: Το «Tenet» δεν είναι... ποδήλατο
- Η Αννίτα Πάνια δεν κρύβεται – “Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα”;
- Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση