Ανακοίνωση ΕΛΑΣ: Οι έρευνες για τη δολοφονία του Άλκη συνεχίζονται – Τι αναφέρει για τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία

Με επίσημη ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέρεται στον 20χρονο ομοεθνή του Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο 2οχρονος -που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία- κατηγορείται μαζί με τον 23χρονο συλληφθέντα και έναν ακόμα 20χρονο ομοεθνή τους για την επίθεση που σημειώθηκε το 2019 πάλι σε φιλάθλους του Άρη.

“Σχετικά με δημοσιεύματα που

αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”, αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν ότι “δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος”. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι “ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας“.

Όλα ξεκίνησαν μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι ένας 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση το έσκασε στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Σκληρή ομάδα χούλιγκαν πίσω από τη δολοφονία

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται και κεντρική οργάνωση αλλά και καθοδήγηση της δολοφονικής επίθεσης, εντοπίζουν οι αστυνομικοί από τα πρώτα αποτελέσματα της ανάσυρσης δεδομένων στο κινητό τηλέφωνο του 23χρονου κατηγορουμένου.

Διαπιστώνουν επικοινωνίες και επαφές με άλλα άτομα, πριν και μετά την δολοφονία, και εξετάζουν αν πρόκειται για συνεργούς που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση, ή ένα “διευθυντήριο” που… διέταξε την εκδήλωσή της.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μία σκληρή ομάδα χούλιγκαν περίπου 12-15 ατόμων, που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν σε “σαφάρι” αναζήτησης αντιπάλων προκειμένου να επιτεθούν εναντίον τους.

Την ίδια ώρα από την ανάλυση των δεκάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώνεται ότι η “ομάδα κρούσης” της δολοφονικής επίθεσης είχαν προσεγγίσει στην οδό Θεοδόση Γαζή, με τέσσερα αυτοκίνητα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σε ένα από τα βίντεο φαίνονται δύο από αυτά, ένα Renault και ένα Volkswagen, με το πρώτο να στρίβει σε δρόμο που απαγορευόταν και το δεύτερο να κινείται εναντίον των οπαδών του Άρη που έχουν ενημερωθεί για την δολοφονική επίθεση και πετούν κάποια αντικείμενα εναντίον του οχήματος. Δύο ακόμη οχήματα, ένα ακόμη Renault και ένα Citroen C4, βρίσκονται σε παράλληλο δρόμο και σε αντίθετη κατεύθυνση από τα άλλα οχήματα των δραστών της επίθεσης. Ουσιαστικά είχαν “κυκλώσει” τα θύματα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις σε δύο παράλληλα σημεία, πάνω και κάτω της οδού Θεοδόση Γαζή.

Σε άλλο βίντεο απεικονίζεται ο 23χρονος και συνεργοί του να μπαίνουν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, μετά την δολοφονία.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό προηγούμενων ημερών προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι δράστες έκαναν “πρόβα” επίθεσης, αν έψαχναν δηλαδή θύματα κάνοντας “περιπολίες” αναζήτησης.

Τα ευρήματα – Πως έδεσαν οι κατηγορίες σε βάρος του 23χρονου

Σε ξύλινο στειλιάρι που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης, τα στελέχη των εργαστηρίων DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν ανιχνεύσει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα του 23χρονου κατηγορούμενο και γενετικό υλικό-αίμα του άτυχου Άλκη, στοιχείο που “δένει” τις κατηγορίες σε βάρος του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ο άτυχος Άλκης ακόμη και εάν δεν έχανε την ζωή του από την ακατάσχετη αιμορραγία από την πλήξη της μηριαίας αρτηρίας, θα πέθανε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί από τα βάναυσα χτυπήματα.

Οι εξετάσεις των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν σε κάθισμα οχήματος των δραστών, συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθούν αν είναι του άτυχου Άλκη, που έσταζαν από το μαχαίρι του δολοφόνου. Το ίδιο συμβαίνει και με το φερόμενο όργανο της δολοφονίας, το κυρτό μαχαίρι και ένα ακόμη που έχει βρεθεί κοντά στο σημείο της επίθεσης, σε μια προσπάθεια εντοπισμού αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού του δράστη, αλλά και αντίστοιχα ευρήματα που ανήκουν στον 19χρονο Άλκη.

Ο κολλητός του άτυχου νεαρού που ξυλοκοπήθηκε και αυτός άγρια από τους δολοφόνους του φίλου του, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον 23χρονο δράστη και μάλιστα τον κατονομάζει ως εκείνον που κρατά το κυρτό και δολοφονικό μαχαίρι.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα