Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 84-80: Νέα γκέλα σε δικό του παιχνίδι – Πάρτι του Έντουαρντς με 30 πόντους (vid)

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Απογοήτευσε ξανά ο Ολυμπιακός στο Μόναχο εκεί όπου για ακόμη ένα παιχνίδι έχασε ένα ματς το οποίο θα μπορούσε να το έχει τελειώσει νωρίτερα. Στο 2-3 έπεσαν οι ερυθρόλευκοι στην 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι ερυθρόλευκοι δε βρήκαν ποτέ λύση για τον τρομερό

Κάρσεν Έντουαρντς των 30 πόντων ενώ στο τέλος Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ έχασαν το σουτ για την προσπέραση.

Για τη Μπάγερν μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Μπούκερ με 20 πόντους. Στράφι πήγαν για τον Ολυμπιακό οι 16 πόντοι του Σάσα Βεζένκοφ, οι 12 του Ντόρσεϊ και οι 10 του Ράιτ με την άμυνα να είναι πολύ προβληματική σε όλο το ματς. Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Πως κύλησε το ματς

Με τους Γουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενώ η Μπάγερν ξεκίνησε με τους Έντουαρντς, Γουάιλερ Μπαμπ, Ομπστ, Βόιγκντμαν και Μπούκερ.

Ο Ολυμπιακός ακούμπησε την μπάλα στον Φαλ παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα με 2-6. Τα επόμενα 3 λεπτά ωστόσο ήταν καταστροφικά με τη Μπάγερν να τρέχει σερί 9-0 και να παίρνει κεφάλι στο σκορ αλλά και ρυθμό.
Ο Βεζένκοφ και ο Παπανικολάου έφεραν σκορ με την άμυνα όμως να συνεχίζει να είναι προβληματική με αργές περιστροφές και τη Μπάγερν να διατηρεί το προβάδισμα με 20-19 στο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησαν οι Βιλντόζα, ΜακΚίσικ, Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Ράιτ. Ο Λούκα Βιλντόζα έδειξε με 5 γρήγορους πόντους ότι είναι σε καλή μέρα. Άλλο ένα τρίποντό του στο δεκάλεπτο και εξαιρετική οργάνωση έφεραν ένα μεγάλο ξέσπασμα του Ολυμπιακού ο οποίος με σερί 0-15(!) πήγε στο ημίχρονο με το 32-43. Σημαντικό ρόλο στο σερί έπαιξε και ο Ράιτ με 6 πόντους και 2 κλεψίματα.

Με την αρχική του πεντάδα ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Δύο σερί τρίποντα από Βεζένκοφ και Παπανικολάου διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμα. Όμως 2 τρίποντα του Γουάιλερ-Μπαμπ και 1 του Έντουαρντς ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ με τη διαφορά να πέφτει στους 7.

Οι σκόρερ της Μπάγερν βρήκαν ρυθμό με τη διαφορά του ημιχρόνου να κάνει «φτερά» και το σκορ να γίνεται 47-49. Ένα τρίποντο του Γουόκαπ και ένα δίποντο του Φουρνιέ έδωσαν ανάσα όμως η άμυνα συνέχισε να έχει σοβαρά θέματα με τη Μπάγερν να προηγείται 55-54. Παρότι η Μπάγερν έτρεξε σκορ 27-18 στο τρίτο μέρος ο Ολυμπιακός κατάφερε με τον Βεζένκοφ και τον Φουρνιέ να παραμείνει μπροστά με 59-61.

Με Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, ΜακΚίσικ, Πίτερς και Ράιτ ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ράιτ συνέχισε να σκοράρει όμως ήταν κακός στην άμυνα με τον Έντουαρντς να το παίρνει πάνω του και να γράφει το 66-65. Σα σε διαγωνισμό τριπόντων πρώτα ο Ντόρσεϊ και μετά ο ΜακΚίσικ έγραψαν με μεγάλα σουτ το 66-71.

Μεγάλο μπλοκάρισμα του Ολυμπιακού στη συνέχεια έφερε σερί 6-0 από τη Μπάγερν. Πίτερς και Ράιτ άφησαν τις θέσεις τους σε Βεζένκοφ και Φαλ με την Μπάγερν να παίρνει προβάσιμα 4 πόντων στο 36:46.

Τρίποντο του Γουόκαπ στα 2 λεπτά έκανε το 79-75 για να ακολουθήσει ένα ακόμη μεγάλο σουτ από τον Ντόρσεϊ με το παιχνίδι να παίρνει άγρια μορφή.

Ο Νέιπιερ απάντησε με δικό του τρίποντο για να καρφώσει ο Φαλ για το 82-80 στα 1:10. Η επόμενη άμυνα βγήκε, ο Βεζένκοφ αστόχησε όπως και ο Ντόρσεϊ, ο Έντουαρντς έκανε 2/2 βολές ενώ στα τελευταία 11” δεν έγινε κάποια προσπάθεια για σουτ με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μπάλα.

Τα δεκάλεπτα:20-19, 32-43, 59-61, 84-80

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα