Καμπερίδης: «Να δώσουμε βάση στους Έλληνες παίκτες»

Ο προπονητής του Άρη, Σάββας Καμπερίδης μίλησε για την φετινή σεζόν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για τους Έλληνες παίκτες.

Ο Σάββας Καμπερίδης παραχώρησε συνέντευξη επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μιλώντας για την δύσκολη σεζόν του Άρη την φετινή σεζόν και για τους Έλληνες μπασκετμπολίστες γενικότερα.

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Αγωνιστικά ήταν δύσκολα, γιατί η ομάδα ήταν τελευταία, ενώ είχε χάσει σχεδόν απ' όλες τι ομάδες που είχαν ίδιο στόχο.

Υπήρχαν δυσκολίες διοικητικές -παρότι ισορρόπησαν τα πράγματα στη συνέχεια με την αλλαγή της διοίκησης- και υπήρχε και η πίεση της μεγάλης ομάδας. Για εμένα ωστόσο ήταν πολύ σημαντικό πως βρέθηκα σε ένα οικείο περιβάλλον, καθώς υπήρχαν άνθρωποι στην ομάδα που ήταν φίλοι και είχαμε υπάρξει και συνεργάτες για πολλά χρόνια».

Λόγω της οριστικής διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος ο Άρης (όπως και ο ΠΑΟΚ) θα παραμείνουν και την ερχόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία, έτσι ο κόουτς Καμπερίδης τόνισε: «Σίγουρα είμαι ανακουφισμένος, γιατί η ομάδα έμεινε στην κατηγορία. Κάτι που πιστεύω θα το πετυχαίναμε έτσι κι αλλιώς, οπότε θα προτιμούσα να το έχουμε καταφέρει μέσα στο γήπεδο. Αλλά σίγουρα, αν αφήσουμε τον Άρη στην άκρη, είμαι αρκετά προβληματισμένος με τον τρόπου που διεξήχθη γενικότερα το πρωτάθλημα. Από τις ομάδες, την ποιότητα του παιχνιδιού, τη συνέπεια των ομάδων».

Ως προς τους Έλληνες παίκτες και την θέση τους στο σύγχρονο μπάσκετ είπε: «Θα ήθελα να αναφερθώ στους Έλληνες παίκτες. Εκεί θα πρέπει να δίνουμε βάση σαν ελληνικό μπάσκετ. Μου άρεσε πως ομάδες όπως η ΑΕΚ και Προμηθέας στηρίχθηκαν σε Έλληνες παίκτες και πιστεύω πως αυτοί ήταν που τους άλλαξαν επίπεδο. Πέρα από τους παίκτες που συμμετέχουν και στην Εθνική ομάδα, ήταν σημαντική η εικόνα που έδειξε τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι συνθήκες δεν έχουν ευνοήσει και κάποια άλλα παιδιά να βγουν μπροστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα