O «Μπάλλος» φεύγει τα προβλήματα μένουν: Βούλιαξαν Αθήνα, Εύβοια και Κέρκυρα - Εξωπραγματικές εικόνες

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αρχίζει να υποχωρεί τις επόμενες ώρες, όμως αφήνει πίσω της ένα νεκρό και τεράστιες καταστροφές σε Αθήνα, Εύβοια και Κέρκυρα. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» με τις ισχυρές καταιγίδες και τις αλλεπάλληλες πλημμύρες δημιούργησε ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ άφησε ένα νεκρό. Αθήνα και Κέρκυρα βρέθηκαν στο
επίκεντρο των καιρικών φαινομένων, ενώ σκληρά δοκιμάστηκε…

«Γονάτισε» η Αθήνα

Τα πρώτα βλέμματα για την κακοκαιρία στράφηκαν στην Αθήνα, η οποία αν και πρωτεύουσα βρέθηκε απροετοίμαστη με τις τραγικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να προκαλούν την αντοχή των πολιτών.

Αρχικά, Δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική και να απεγκλωβιστούν οι μαθητές.

Δάσκαλοι του 2ου δημοτικού σχολείου και καθηγητές του γυμνασίου είπαν στα παιδιά να φύγουν από τις τάξεις τους στο ισόγειο και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους. Η αποχώρηση των παιδιών έγινε τμηματικά, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τους μαθητές να πατούν πάνω σε έναν «διάδρομο» που έχουν φτιάξει με θρανία για να μπορέσουν να φύγουν.

{https://twitter.com/Tarabankohools/status/1448590356342259714}

{https://twitter.com/manast90/status/1448592709330083850}

Στην Νέα Ιωνία πλημμύρισε ακόμη ένα σχολείο και συγκεκριμένα πρόκειται για το 16ο δημοτικό σχολείο.Σύμφωνα πληροφορίες η διευθύντρια του σχολείου είχε ειδοποιήσει από το πρωί το δήμο για κλειστά φρεάτια.

Λεωφορείο βυθίστηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και οι επιβάτες απεγκλωβίστηκαν σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες. Η εικόνα που κατέγραψαν φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στη περιοχή, γρήγορα έγινε viral και έπαιξε ακόμη και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, με πολλούς να απορούν πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κράτος της ΕΕ, την στιγμή που υπήρχε προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα.

Επιπλέον, ο Κηφισός φούσκωσε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων το ξημέρωμα της Παρασκευής, ενώ ο Ιλισσός έφτασε ένα βήμα πριν ξεχειλίσει.

Βούλιαξε το νησί των Φαιάκων

Μετά την Αθήνα η προσοχή στράφηκε στη Κέρκυρα, καθώς το νησί των Φαιάκων βούλιαξε από την βροχή και αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη καταστροφή.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που «έπνιξαν» σπίτια και καταστήματα. Πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, ενώ πνίγηκαν πολλά ζώα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 495 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να διασώσουν και να μεταφέρουν 69 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη προσπάθεια οι κοπές δέντρων που έφραξαν οδικά δίκτυα, καθώς και οι αντλήσεις υδάτων. Στο νησί βρίσκεται από χθες το βράδυ ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ), 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων.

{https://twitter.com/narimasp/status/1448640574609838081}

{https://twitter.com/donald_duck555/status/1448692615260561414}

Την ίδια ώρα τους κόπους μιας ζωής είδαν να καταστρέφονται πολλοί καταστηματάρχες, που μέσα σε λίγη ώρα είδαν τόνους νερού και λάσπης να πνίγουν τα καταστήματά τους στην περιοχή του Περάματος και της Μεσσογγής, αλλά και περιμετρικά της πόλης της Κέρκυρας.

Από τις πλημμύρες δεν γλίτωσαν και πολλά σπίτια κυρίως στην περιοχή του κάμπου του Ποταμού. Αμέτρητα είναι τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους, καθώς παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και την υψηλή στάθμη που έφτασε το ποτάμι «Ποταμός», το οποίο υπερχείλισε σε πολλά σημεία.

Επίσης, η κακοκαιρία οδήγησε στον αποκλεισμό και πολλών μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

«Χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία 50 μαθητές, καθώς δεν ήταν εφικτή η μεταφορά τους στη Νότια Κέρκυρα με κανένα οδικό μέσο, μετά και το κλείσιμο από την κακοκαιρία, της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού. Οι μαθητές θα μεταφερθούν σήμερα στα σπίτια τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος.

Τραγωδία στην Εύβοια

Η Εύβοια που μετράει ακόμη τις πληγές από τις φωτιές του καλοκαιριού δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Οι κάτοικοι είδαν ό,τι είχε απομείνει από τις περιουσίες τους να βουλιάζει στα νερά και τις λάσπες, ενώ έχουν και ένα νεκρό.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε νεκρός ένας 69χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν.

Ο 69χρονος άνδρας ήταν στη στάνη του και κάλεσε για βοήθεια όταν ο χείμαρρος ήταν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν.

{https://youtu.be/-qokxMqwUXw}

Τελικά, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος» με τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νότιο μέρος του νησιού.

Έπειτα από πολλές ώρες ερευνών, η σορός του εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής σε ρέμα και στο σημείο μεταβαίνουν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, τοπικά μέσα μετέδιδαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

Λίμνες οι γειτονιές της Αθήνας

Ακολουθούν φωτογραφίες από το καταστροφικό πέρασμα του «Μπάλλου» στην Αθήνα, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI:

Βιβλική καταστροφή στη Κέρκυρα

Ακολουθούν φωτογραφίες από το καταστροφικό πέρασμα του «Μπάλλου» στη Κέρκυρα, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI:

Οι πλημμύρες έπνιξαν την Εύβοια

Ακολουθούν φωτογραφίες από το καταστροφικό πέρασμα του «Μπάλλου» στην Εύβοια, μέσα από τον φακό του eviazoom.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα