The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – Η ακαταμάχητη πριγκίπισσα έχει τη δική της περιπέτεια

Αν και η σειρά παιχνιδιών ονομάζεται The Legend of Zelda, συνήθως πρωταγωνιστής είναι ο Link και η πριγκίπισσα της Hyrule έχει δευτερεύοντα ρόλο, παρόλα αυτά πάντοτε πολύ σημαντικό. Αυτή τη φορά όμως ήρθε η σειράς της να αναλάβει τη σωτηρία του βασιλείου της και όχι μόνο. Το The Legend of Zelda: Echoes

of Wisdom κυκλοφόρησε πρόσφατα για το Nintendo Switch και υπόσχεται να σου προσφέρει μια συναρπαστική περιπέτεια, διαφοροποιημένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τους προκατόχους του.

Σενάριο

Αφότου καταφέρνει να σώσει τη Zelda από τον Ganon, ο Link εξαφανίζεται στον Still World πέφτοντας σε ένα μυστηριώδες ρήγμα. Παρόμοια ρήγματα εμφανίζονται σε όλη τη Hyrule, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν και άλλοι στον Still World, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά και των συμβούλων του, του στρατηγού Wright και της υπουργού Lefte. Με την επιστροφή της Zelda στο κάστρο της Hyrule, πλάσματα που μιμούνται τον βασιλιά και τους συμβούλους του τη συλλαμβάνουν με την κατηγορία ότι προκάλεσε τα ρήγματα και τη φυλακίζουν στα μπουντρούμια του κάστρου για να την εκτελέσουν. Η Zelda δραπετεύει με τη βοήθεια της νεράιδας Tri, η οποία της δίνει το Tri Rod και τη συνοδεύει στο ταξίδι της σε όλη τη Hyrule. Αποστολή της είναι να απαλλάξει τον τόπο από τα ρήγματα και να σώσει όσους έχουν παγιδευτεί στον Still World.

Gameplay

Ο βασικός μηχανισμός του gameplay είναι τα Echoes. Το Tri Rod που χαρίστηκε στη Zelda έχει μαγικές ιδιότητες. Μία από αυτές είναι η αντιγραφή και αναπαραγωγή πλασμάτων και αντικειμένων που βρίσκει κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της. Με τον τρόπο αυτό θα πολεμάει, θα λύνει γρίφους και θα ξεπερνάει τα όποια εμπόδια, τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγα. Γίνεται κάτι παραπάνω από κατανοητό ότι σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφτείς λίγο για να βρεις πως θα ξεπεράσεις μια κατάσταση, όμως οι διαθέσιμες επιλογές είναι τόσες, που το ταβάνι για να καταλήξεις στη λύση θα είναι μονάχα η φαντασία και η δημιουργικότητά σου. Υπάρχει όμως και ένας περιορισμός στην όλη εξίσωση. Η Zelda δεν μπορεί να αναπαραγάγει άπειρα Echoes, μόνο έναν περιορισμένο αριθμό κάθε φορά, ανάλογα με την ισχύ που έχει αποκτήσει σε δεδομένο σημείο της περιπέτειας το Tri Rod. Έτσι, η σύνεση θα πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε επιλογή και θα είναι η αρετή που θα σου ανοίξει τις πύλες για κάθε επόμενο σημαντικό βήμα. Ακόμα, με το Tri Rod η Zelda μπορεί να μετακινεί αντικείμενα, γεγονός που θα τη βοηθήσει μεταξύ άλλων να λύσει πολλούς γρίφους, αλλά και να μετακινείται ακολουθώντας τη διαδρομή τους.

H Zelda δεν γνωρίζει μόνο από μαγεία, αλλά ξέρει πολύ καλά και πως να χρησιμοποιεί τα όπλα. Σταδιακά θα έρθουν στην κατοχή της ένα μυθικό σπαθί, ένα τόξο και πανίσχυρες βόμβες. Δεν θα τα αποκτήσει απλά, αλλά θα πρέπει να τα κερδίσει. Στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα είτε να βασίσει σε αυτά την κάθε επιθετική κίνησή της ενάντια στους εχθρούς, είτε να τα χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με τα Echoes. Το τελευταίο είναι η ιδανική περίπτωση, το στοιχείο που θα ξεκλειδώσει όλα όσα έχει να προσφέρει το gameplay. Αν η Zelda μείνει από δυνάμεις, αν πληγωθεί, αν χρειαστεί το κάτι επιπλέον για να τα βγάλει πέρα, θα καταφύγει στα Smoothies. Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά χυμοί που θα την αναζωογονήσουν, θα λειτουργήσουν ως power ups και ευτυχώς μπορεί να έχει πάνω της δεκάδες από αυτούς. Τα υλικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και πολλά άλλα, είτε μπορεί να τα αγοράσει, είτε να τα βρει εξερευνώντας τον χάρτη- που να σημειωθεί είναι γεμάτος Dungeons, ένα στοιχείο που καθιέρωσε τη σειρά The Legend of Zelda στη συνείδηση των απανταχού gamers. Όταν έχει όλα τα απαραίτητα, απλά θα μεταβεί- με τα πόδια, καβάλα στο άλογό της ή με fast travel- στο πιο κοντινό Smoothies Shop. Εκεί, με αντίτιμο 10 Ruppies, ο πάντοτε πρόθυμος καταστηματάρχης θα προσφερθεί να εκτελέσει άμεσα τη συνταγή που η Zelda θα του υποδείξει.

Γραφικά/ Ήχος

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom θα σου θυμίσει το Link’s Awakening. Ίδιο ακριβώς στυλ γραφικών, παρόμοια μουσικά ακούσματα, μόνο που ο χάρτης του πρώτου είναι αρκετά πιο μεγάλος. Τόσο το περιβάλλον, όσο και τα μοντέλα των χαρακτήρων- όλοι παρουσιάζουν ενδιαφέρον και πολλοί θέλουν μια χάρη έναντι αμοιβής- τα οπτικά εφέ, τα animations και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τον οπτικό τομέα, αποπνέουν την υψηλή ποιότητα όλων των παραγωγών της Nintendo. Ένας πανέμορφος κόσμος, χωρίς προβλήματα που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εμπειρία σου, χάρη στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πριν το λανσάρισμα του παιχνιδιού. Ηχητικά, κάθε φορά θα μπαίνεις στον παλμό κάθε κατάστασης, σε απόλυτη εγρήγορση όταν απαιτείται, σε χαλαρούς ρυθμούς όταν έρχεται η στιγμή του εορτασμού μιας επιτυχίας. Πριν το επόμενο, ακόμα πιο δύσκολο, κομμάτι της περιπέτειας.

Με το Φθινόπωρο να έχει αρχίσει ήδη να στρώνει με φύλλα το χαλί για τον χειμώνα, το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom είναι χωρίς αμφιβολία η κατάλληλη παρέα για να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερό σου χρόνο. Οπότε, μην καθυστερείς. Έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, πάρε το παιχνίδι από το ράφι, πέρνα από το ταμείο και ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία. Εναλλακτικά, μπες στο site, δώσε την παραγγελία σου και εμείς θα φροντίσουμε να το έχεις το συντομότερο δυνατό. Πάντοτε με τους πιο ευέλικτους τρόπους πληρωμής και παράδοσης, προσαρμοσμένους στο προσωπικό σου πρόγραμμα και ανάγκες.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – Η ακαταμάχητη πριγκίπισσα έχει τη δική της περιπέτεια appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Legend, Zelda,Echoes, Wisdom –