O Mark Zuckerberg πήρε μια Cayenne και τη μετέτρεψε σε βαν

00:52 17/10/2024 - Πηγή: Caroto
Ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, συνεργάστηκε με το διάσημο εργαστήριο West Coast Customs για ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό project: τη μετατροπή μιας Porsche Cayenne σε
ένα μίνι βαν κατά παραγγελία, ειδικά σχεδιασμένο για τη σύζυγό του, Priscilla Chan.

Η μετατροπή περιελάμβανε την επιμήκυνση του αμαξώματος της Cayenne, την προσθήκη συρόμενων θυρών και τον εξοπλισμό του οχήματος με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα. Η βάση του οχήματος ήταν το μοντέλο Cayenne Turbo GT, το οποίο ήδη φέρει έναν εντυπωσιακό twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει έως 650 ίππους. Δεν είναι γνωστό εάν έγιναν επιπλέον τροποποιήσεις στον κινητήρα για το συγκεκριμένο project.

Η εξωτερική εμφάνιση του μίνι βαν δέχθηκε αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις, όπως η αφαίρεση των παραδοσιακών χειρολαβών των θυρών, η προσθήκη μεγαλύτερης πίσω αεροτομής και η τοποθέτηση μαύρων ζαντών αλουμινίου, σε συνδυασμό με κίτρινες δαγκάνες φρένων. Η γενική εμφάνιση του οχήματος μαρτυρά ένα πιο «σπορτίφ» και εντυπωσιακό χαρακτήρα, διατηρώντας ωστόσο την κομψότητα της Porsche.

Παρόλο που η Porsche είχε εξετάσει την ιδέα ενός μίνι βαν στο παρελθόν, με το πρωτότυπο Vision Renndienst του 2018, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο στην παραγωγή. Η προσαρμοσμένη Cayenne του Zuckerberg, λοιπόν, είναι μια ιδιαίτερη κατασκευή που δεν μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει μέχρι στιγμής από τη μάρκα.

Ο ίδιος ο Zuckerberg χαρακτήρισε το όχημα ως «κάτι που είμαι αρκετά σίγουρος ότι πρέπει να υπάρχει», δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την εξερεύνηση νέων προσεγγίσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολυτελή μίνι βαν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ασία, ενώ το κοινό της Porsche μπορεί να έχει ανάμεικτες αντιδράσεις σε αυτή τη νέα κατεύθυνση για τη μάρκα. Αν και το συγκεκριμένο project δείχνει τη διάθεση του Zuckerberg να διαφοροποιηθεί και να προσθέσει κάτι μοναδικό στο γκαράζ του, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο πρακτικό μπορεί να είναι ένα μίνι βαν υψηλών επιδόσεων στον κόσμο των πολυτελών οχημάτων.

The post O Mark Zuckerberg πήρε μια Cayenne και τη μετέτρεψε σε βαν appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα