56ο Ραλλυ ΔΕΘ: Νίκη-ρεκόρ για Τσολακίδη!

Οι Σωκράτης Τσολακίδης – Γιώργος Πολυζώης με το Skoda Fabia RS Rally2, κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού και να κατακτήσουν την όγδοη νίκη τους σε “Ράλλυ ΔΕΘ”.

Μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση για τη σύγχρονη εποχή των ελληνικών αγώνων ήταν το 56ο Ράλλυ ΔΕΘ που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος

ασφάλτου ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους, με τους τελικούς νικητές Σωκράτη Τσολακίδη – Γιώργο Πολυζώη να σημειώνουν την όγδοη νίκη τους στον αγώνα, και να κατακτούν τον τίτλο του πολυνίκη οδηγού αλλά και συνοδηγού στη διοργάνωση.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος οδηγός, έγινε ο πολυνίκης του αγώνα στη σύγχρονη, ασφάλτινη, ιστορία του αγώνα καθώς έχει καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2003, 2006, 2016, 2017, 2018, 2021, 2023,2024 και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στον αγώνα του ΑΟΘ- Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Οκτώ νίκες πέτυχε όμως και ο συνοδηγός Γιώργος Πολυζώης, με νίκες τα έτη 1999, 2007, 2011, 2013, 2014, 2021, 2023 και 2024.

Plamen Staykov – Rafa Kadir

Στη φετινή 56η έκδοση του αγώνα έλαβαν μέρος 40 πληρώματα μεταξύ των οποίων και 5 συνδυασμοί από τη γειτονική Βουλγαρία. Τα πληρώματα συναγωνίστηκαν στις γνωστές και αγαπημένες ειδικές διαδρομές “Λιβάδι – Πετροκέρασα” και “Χολομώντας”. Σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές αλλά και μάχες που δόθηκαν σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις. Πέρα από την πρωτιά του θεσσαλονικιού οδηγού – και προέδρου του ΑΟΘ – “Βαλκανικός πόλεμος” έγινε στην τελευταία διαδρομή “Χολομώντας”. Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου μεταξύ των Skoda Fabia R5 των Plamen Staykov – Rafa Kadir και Λευτέρη Αλυγιζάκη – Μιχάλη Χατζηδάκη κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Τελικά, ο δύο φορές πρωταθλήτης Βουλγαρίας (2014, 2016) με το συνοδηγό του, ήταν ταχύτεροι του κρητικού πληρώματος και στα δυο περάσματα από το “Χολομώντα” και κατάφεραν να ανέβουν στη δεύτερη θέση του βάθρου. Η συνολική διαφορά μεταξύ Staykov και Αλυγιζάκη ήταν μικρότερη των 3 δευτερολέπτων! Παρόλα αυτά το πλήρωμα από το Ρέθυμνο με την 3η θέση πήρε τους πολύτιμους βαθμούς μεγαλώνοντας – ως πρωτοπόροι – τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους στη μάχη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου.

Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης

Στη τέταρτη θέση γενικής, ολοκλήρωσαν οι Anton Titov – Alexander Spirov με το νέο τους απόκτημα, ένα Hyundai i20 N Rally2. Ο πρωταθλητής Βουλγαρίας στη δικίνητη κατηγορία το 2019,  και ο συνοδηγός του, δεν απείλησαν αλλά ούτε απειλήθηκαν, και δοκιμάζοντας ρυθμίσεις στο νέο τους αγωνιστικό που πραγματοποίησε τα πρώτα του αγωνιστικά χλμ, στο Ράλλυ ΔΕΘ. Άτυχοι στάθηκαν στη τελευταία ειδική διαδρομή όσοι ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν τη μάχη της επικράτησης στα δικίνητα στη Powerstage στο Χολομώντα, καθώς τρία από τα πληρώματα που βρίσκονταν σε θέση ισχύος, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πριν το τέλος του αγώνα.

Anton Titov – Alexander Spirov

Στη πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσαν τον αγώνα, οι Γιάννης Κωνσταντινίδης – Δημήτρης Κυπαρισσάς. Το πλήρωμα του Citroen DS3 R3T ήταν ο ταχύτερος δικίνητος συνδυασμός του αγώνα και αναδείχθηκαν νικητές της κατηγορίας F2 και της κλάσης C3. Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, τους ακολούθησαν οι Θάνος Μόσχος – Γιάννης Σαμαρτζής (Renault Clio Maxi KitCar), που κατέκτησαν μια ανέλπιστη νίκη στην κατηγορία F2E και 2η θέση στην κλάση C3. Οι Στάθης Κουκέας – Νίκος Πετρόπουλος τερμάτισαν στην έβδομη θέση του αγώνα, εμπρός από το Skoda Fabia Rally2 των Georgi Yankov – Cvetan Baldjiev, οι οποίοι έκαναν πρεμιέρα στα μπάκετ ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών Rally2.

Γιάννης Κωνσταντινίδης – Δημήτρης Κυπαρισσάς

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Θανάσης Στεργιάδης – Παναγιώτης Γαζγάζης (Peugeot 106 s16) μετά από σκληρή μάχη με τους Βούλγαρους Lyuben Kamenov – Valentin Budinov (Peugeot 208R2) που κρίθηκε στα μόλις  0.12 δευτερόλεπτα! Με τη ίδια σειρά, τα δυο πληρώματα, ακολούθησαν τους νικητές της F2 Κυπαρισσά – Κωνσταντινίδη. Στην 11η γενικής και 1η θέση της κλάσης C2 βρέθηκαν οι Διονύσης Μαυροδής – Χάρης Καραβασιλικός με το Subaru Impreza STi GC8, ενώ νικητές στη C6 ήταν οι Γιάννης Κουτσοδήμος – Σπύρος Βλάγκας με  Peugeot 106.

Το 56ο Ράλλυ ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό των πληρωμάτων και την απονομή των επάθλων στους νικητές, στη Πλατεία Αριστοτέλους. Και του χρόνου!

The post 56ο Ραλλυ ΔΕΘ: Νίκη-ρεκόρ για Τσολακίδη! appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα