Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ μοιράζει τηγανιτές πατάτες στην Πενσυλβάνια, η Χάρις επισκέπτεται ναούς στην Τζόρτζια

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων μπαίνουν στην τελική ευθεία, με τη Δημοκρατική υποψήφια Κάμαλα Χάρις να επισκέπτεται χθες δύο εκκλησίες Βαπτιστών στην Τζόρτζια, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της, Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε σ’ ένα άλλο είδος αμερικανικού «ναού»: ένα κατάστημα McDonald’s, στην Πενσυλβάνια, όπου μοίρασε τηγανητές πατάτες και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την αντίπαλό του

ότι έχει πει ψέματα ότι παλαιότερα είχε εργαστεί στην αλυσίδα φαστ φουντ.

Η Χάρις εξήρε τον ηρωισμό όσων αντιμετώπισαν τον τυφώνα Ελίν, ο οποίος προκάλεσε θανάτους και εκτεταμένες καταστροφές στη Φλόριντα νωρίτερα αυτό το μήνα και τόνισε την αντίθεση μεταξύ του οράματός της για την Αμερική και της σκληρής ρητορικής του τρέχοντος πολιτικού κλίματος, χωρίς όμως να αναφέρει ονομαστικά τον Τραμπ.

Ερωτηθείσα σε συνέντευξη στο κανάλι MSNBC για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν έλλειψη ενθουσιασμού ως προς την υποψηφιότητά της μεταξύ των μαύρων ενήλικων ανδρών που παλαιότερα ήταν μια αξιόπιστη πηγή ψήφων για τους Δημοκρατικούς, η Χάρις απάντησε ότι εργάζεται για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, όμως την ίδια στιγμή αμφισβήτησε το κλίμα που δημιουργείται για αυτή την ομάδα ψηφοφόρων: «υπάρχει αυτό το αφήγημα για τους μαύρους άνδρες που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για ποιο λόγο οι μαύροι άνδρες να είναι διαφορετικοί από οποιοδήποτε άλλο ψηφοφόρο;» αναρωτήθηκε η Χάρις.

Μετά τη λειτουργία, η Kamala Harris απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της στις εκκλησίες Βαπτιστών της Τζόρτζια. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Από την άλλη, σε ένα McDonald’s στα προάστια της Φιλαδέλφειας, ο Τραμπ έβγαλε το κοστούμι του, φόρεσε ποδιά και μαγείρεψε τηγανιτές πατάτες, κάτι που είπε ότι ήθελε να κάνει σε όλη του τη ζωή. Παράλληλα επιτέθηκε στη Χάρις, η οποία έχει πει ότι στα φοιτητικά της χρόνια δούλευε σε ένα κατάστημα McDonald’s στην Καλιφόρνια. Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η Δημοκρατική υποψήφια δεν εργάστηκε ποτέ εκεί, όμως δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να υποστηρίζουν τα λεγόμενά του.

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεδρικές, ΗΠΑ, Τραμπ, Πενσυλβάνια, Χάρις, Τζόρτζια,proedrikes, ipa, trab, pensylvania, charis, tzortzia