Hyrule Warriors: Definitive Edition

Τρίτο και καλύτερο ταξίδι – αλλά, ας ελπίσουμε, και το τελευταίο.

Καθώς ξεκινάμε αυτό το κείμενο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πραγματικά τη Nintendo. Όχι τόσο γιατί έχει γλυκαθεί με την επανακυκλοφορία τίτλων από το Wii U στο Switch – όπως έχουμε πει και παλιότερα, θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε τίτλους, ο κώδικας των οποίων είναι ήδη έτοιμος, ώστε να τους γνωρίσει ξανά το κοινό, κάνοντας απλώς μερικές

προσθήκες έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση πως προσφέρουν κάτι νέο. Όσον αφορά στην περίπτωση του Hyrule Warriors, ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Αφενός γιατί το παιχνίδι υπέστη μια επανακυκλοφορία στο Nintendo 3DS, έχοντας δεχτεί μια σειρά νέων προσθηκών (οι οποίες φυσικά διατέθηκαν και στο αρχικό παιχνίδι ως DLC) και αφετέρου γιατί το ίδιο παιχνίδι επιστρέφει για μια ακόμα φορά και στο Switch, ως η απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού που μπορεί να προσφέρει ο εν λόγω συγκερασμός της σειράς The Legend of Zelda και των παιχνιδιών Warriors.

Και για να επιστρέψουμε στην αρχική πρόταση – όχι, δεν ευχαριστούμε τη Nintendo για μια ακόμα επανακυκλοφορία. Την ευχαριστούμε γιατί επέτρεψε τη χρήση του βαρυσήμαντου ονόματος The Legend of Zelda σε ένα πείραμα μείξης με τα στοιχεία του -σχεδόν- άμυαλου hack’n’slash gameplay που χαρακτηρίζει τη σειρά Warriors. Ένα πείραμα που κατάφερε να προσθέσει εξαιρετικούς μηχανισμούς μάχης, RPG στοιχεία που δίνουν στον παίκτη το κίνητρο να ασχοληθεί και να πειραματιστεί με τη σειρά του περισσότερο με το ίδιο παιχνίδι, καθώς και την ευκαιρία να ζήσει σημαντικές στιγμές του lore της σειράς The Legend of Zelda με έναν ίσως πιο διαφορετικό, αλλά και ταυτόχρονα πιο άμεσο τρόπο.

Και αυτό, για όσους ακολουθούν πιστά τον Link και τις περιπέτειές του τα τελευταία χρόνια, είναι και το μεγαλύτερο εφαλτήριο ενασχόλησης αρκετών ωρών με το Hyrule Warriors. Άλλωστε, το αρκετά καλογραμμένο σενάριο του παιχνιδιού αλλά και τα επιπρόσθετα κομμάτια/ μονοπάτια του, καταφέρνουν κάτι μοναδικό: να ενώσουν σε ένα παιχνίδι πολλές, διαφορετικές τοποθεσίες και δεκάδες ήρωες (ή και εχθρούς) σε μια περιπέτεια που ξεπερνά τα φράγματα του χώρου και του χρόνου και μας δίνει την ίδια, γλυκιά αίσθηση που αποκομίζουμε από τα ίδια τα παιχνίδια. Από το άνοιγμα ενός σεντουκιού ως το κόψιμο του γρασιδιού για ρουπίες και καρδιές, από την πρώτη μας αναμέτρηση με τα άμυαλα Moblins ως και την μάχη πρόσωπο με πρόσωπο με τον ίδιο τον Σκοτεινό Άρχοντα Ganondorf, αισθανόμαστε σαν να είμαστε σε ένα παιχνίδι της σειράς Zelda, αλλά δοκιμάζοντας μια διαφορετική συνταγή.

Και ακριβώς αυτή η συνταγή μπορεί να επιτρέψει και σε παίκτες που είτε δεν είναι οπαδοί της σειράς, είτε απλά έχουν πολύ καιρό να ασχοληθούν με παιχνίδι της σειράς, να δώσουν στο Hyrule Warriors μια ευκαιρία. Άλλωστε, το gameplay των παιχνιδιών της σειράς Warriors δεν αποτελεί κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο παίκτης ρίχνεται στη μάχη εντός ενός αρκετά μεγάλου χάρτη, που πρακτικά αποτελεί και την τοποθεσία/ σενάριο του εκάστοτε chapter. Μέσα σε αυτόν τον χάρτη πετάγονται ασταμάτητα δεκάδες (για να μην πούμε εκατοντάδες) εχθρών, από τα Moblins μέχρι τα Lizalfos και τα Poe, ενώ στο τέλος μάς περιμένει και ένας χαρακτηριστικός αντίπαλος/ εχθρός, προερχόμενος από τη γκάμα αντιπάλων που βασανίζουν τους παίκτες στα παιχνίδια της σειράς Zelda.

Ακούγεται απλό; Εν μέρει, ίσως. Αλλά όπως προαναφέρθηκε, το Hyrule Warriors αποτελεί κάτι παραπάνω από την απλή hack’n’slash προσέγγιση των παιχνιδιών Warriors. Όπως πολύ εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν οι παίκτες, οι συνθήκες της μάχης αλλάζουν πολύ συχνά. Ενισχύσεις εμφανίζονται, το ηθικό του στρατού μας (ή και του αντίπαλου στρατού) μπορεί να ανέβει και να κατέβει, ενώ οι απαιτήσεις για την ολοκλήρωση της εκάστοτε αποστολής μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, καθώς δευτερεύοντες στόχοι (secondary objectives) μπορούν να μας προσφέρουν νέα όπλα ή μια νέα επιλογή στο δρόμο μας για την επιτυχή ολοκλήρωση του σεναρίου.

Έτσι, η «άμυαλη σφαγή», που αποτελεί γνώρισμα του gameplay της σειράς Warriors, εμπλουτίζεται με την ενσωμάτωση επιλογών τακτικής, που μεταμορφώνουν την εμπειρία μας σε κάθε αποστολή. Ακόμα και αν μετά από κάποιες ώρες επέλθει το αίσθημα της κόπωσης, λόγω της επανάληψης που αναπόφευκτα ταλαιπωρεί το παιχνίδι, ο παίκτης οφείλει να έχει κατά νου πως κάθε αποστολή θα περιέχει εναλλακτικές που θα κάνουν την κάθε μάχη πολύ πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Και φυσικά, με τη λήξη της αποστολής, το παιχνίδι μάς ανταμείβει με νέα όπλα για τους υπάρχοντες χαρακτήρες αλλά και με υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε στο RPG κομμάτι του, με σκοπό να δημιουργήσουμε σφραγίδες που θα ενισχύσουν τους πολεμιστές μας. Παράλληλα, το Hyrule Warriors προσφέρει επιλογές για το πώς αλλιώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα που δεν έχουμε εξοπλίσει στους πολεμιστές μας, ενώ οι ρουπίες που συγκεντρώνουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε περισσότερο σε περιγραφή και ανάλυση του παιχνιδιού, καθώς αναλυτικότερο review για την αρχική έκδοση του παιχνιδιού μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο. Άλλωστε, εκτός από τις πλέον αισθητικές αλλαγές, η Definitive Edition ελάχιστα διαφέρει από τον προκάτοχό της. Απλά θα θέλαμε να σημειώσουμε πως όλο το υλικό που είχε διατεθεί ως DLC στις προηγούμενες (επαν)εκδόσεις εμπεριέχεται ατόφιο μέσα στον τίτλο, ενώ περιλαμβάνει επίσης το My Fairy mode, το οποίο έρχεται κατευθείαν από την έκδοση του 3DS και στην ουσία αποτελεί ένα Tamagotchi με επίκεντρο…νεράιδες. Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ρουπίες για να αγοράσει αντικείμενα και να ενισχύσει την ισχύ των νεραιδών, ενώ εκείνες τον ανταμείβουν ενισχύοντας ποικιλοτρόπως τον πολεμιστή του κατά τη διάρκεια της μάχης. Πρόκειται για μια προσθήκη η οποία δίνει το έναυσμα στον παίκτη να ασχοληθεί με μια ακόμα παράμετρο του παιχνιδιού, αν και η απουσία της παραμέτρου αυτής ελάχιστα μπορεί να κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο.

Συνεχίζοντας, θα θέλαμε να κάνουμε μια αναφορά και στον οπτικοακουστικό τομέα αυτής της έκδοσης. Το Hyrule Warriors DE αποτελεί πράγματι την απόλυτη, definitive έκδοση του αρχικού παιχνιδιού. Λόγω της αυξημένης ιπποδύναμης του Switch, το παιχνίδι είναι πολύ πιο όμορφο και γρήγορο σε σχέση με την έκδοση του Wii U, ενώ δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σχολιάσουμε το χάσμα με την έκδοση για 3DS. Οι ατέλειες της έκδοσης του Wii U έχουν πλέον εξαλειφθεί, με το παιχνίδι να προσφέρει έναν σταθερό ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ το δευτερόλεπτό και υπέροχα, ζωντανά χρώματα όταν παίζουμε σε docked mode. Ακόμα και όταν η οθόνη γεμίζει κυριολεκτικά από εχθρούς, δεν παρατηρούμε καμία καθυστέρηση.

Μικροπροβλήματα εμφανίζονται όταν παίζουμε σε portable mode, όπου πολλές φορές παρατηρείται πτώση των frames, ειδικά σε cutscenes εμφάνισης των μεγάλων bosses. Και πάλι, όμως, τα προβλήματα αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αποτελούν τροχοπέδη στο σύνολο του παιχνιδιού. Ο όμορφος οπτικός τομέας συνοδεύεται και από ένα εξίσου καλό soundtrack, με τις γνωστές μελωδίες από τη σειρά των παιχνιδιών Zelda να ακούγονται στο προσκήνιο, έχοντας υποστεί μια ροκ επεξεργασία για να θυμίζουν περισσότερο το ύφος της μουσικής των παιχνιδιών Warriors. Τέλος, μένοντας πιστό στο πνεύμα των παιχνιδιών Zelda, δεν υπάρχει ίχνος voice over στο παιχνίδι, με εξαίρεση τους μεμονωμένους ήχους που παραπέμπουν σε παλιότερα παιχνίδια και θα τους ακούμε παντού και από όλους τους χαρακτήρες.

Συμπερασματικά, η Nintendo προσφέρει αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε: την καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού μέχρι σήμερα. Έχοντας ρισκάρει μόνο μια φορά «δανείζοντας» στην Omega Force και την Koei Tecmo το δικαίωμα χρήσης του σύμπαντος της σειράς Zelda, ακολουθεί πλέον την ασφαλή οδό και κάνει μια τελευταία προσπάθεια να ξαναφέρει στο προσκήνιο ένα καθ’ όλα τίμιο και εξαιρετικά στημένο παιχνίδι. Ωστόσο, δεν υφίστανται πλέον καινοτομίες ή κάποιο στοιχείο που θα δικαιολογήσει μια αγορά του παιχνιδιού για τρίτη φορά. Σαφέστατα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι ή όσους περίμεναν μια έκδοση με διαθέσιμο το υπάρχον επιπλέον περιεχόμενο.

Οι μεν θα απολαύσουν έναν τίτλο που προσφέρει ικανοποιητικούς μηχανισμούς τακτικής και RPG ισόποσα, με άφθονη δράση, ενώ οι δε θα εξερευνήσουν τους καινούριους χάρτες και τους νέους χαρακτήρες σε τοποθεσίες που είναι πιο όμορφες από ποτέ. Υπάρχουν οι οπαδοί της σειράς Zelda, οι οποίοι θα αδράξουν της ευκαιρίας να βιώσουν τα μεγάλα γεγονότα και τους μεγάλους πολέμους της Hyrule, μπαίνοντας στο επίκεντρο των γεγονότων. Υπάρχει όμως και μια τρίτη ομάδα ανθρώπων, που έπαιξαν τις δύο προηγούμενες εκδόσεις και δεν βρίσκουν το λόγο να επιστρέψουν ξανά στη μυθολογία της Hyrule. Αυτοί μπορούν μόνο να είναι σίγουροι πως το Hyrule Legends ολοκληρώνει έναν όμορφο κύκλο ζωής και πως δεν θα επιστρέψει ξανά για μια τελευταία, τέταρτη φορά.

switch
Keywords
Τυχαία Θέματα