Aναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με ψήφους 370 υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές την πρόταση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να εντείνει τις προσπάθειες για επίλυση όλων των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, καταδικάζοντας τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας και τονίζοντας την ανάγκη άρσης
Στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε σήμερα γίνεται ειδική μνεία και στην Αγία Σοφία, με τους ευρωβουλευτές να αντιτίθενται σε κάθε ακραία άποψη που προωθεί την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ως ιστορικο-θρησκευτικού μνημείου (μετά από κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντής), καθώς και στη μετατροπή της σε τζαμί. Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν τη θέση του ΕΚ για μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του ζητήματος της Κύπρου με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με ενιαία διεθνή νομική προσωπικότητα, ενιαία κυριαρχία και ενιαία ιθαγένεια και με πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, όπως ορίζεται στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το κεκτημένο της ΕΕ και με βάση τον σεβασμό των αρχών στις οποίες εδράζεται η Ένωση. Ζητούν δε από την ΕΕ και τα κράτη μέλη να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
Αναστολή και όχι διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει λόγο για αναστολή και όχι διακοπή των διαπραγματεύσεων, καθώς ακούστηκε και αυτή η πρόταση από πολιτικές ομάδες του ΕΚ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΚ, «μετά από χρόνια έντονης πολιτικής και δημοκρατικής διολίσθησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία». Δηλαδή δεν «πέρασε» η άποψη για πλήρη και οριστική διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Στα τέλη Φεβρουαρίου η Επιτροπή είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες μέλη της ΕΕ να αναστείλουν επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, επικαλούμενη την αδιαφορία της τουρκικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, τις παρεμβάσεις της στη δικαστική εξουσία αλλά και τη διαμάχη της Άγκυρας με την Κύπρο και άλλες γειτονικές της χώρες.
Στο ψήφισμα καλείται επίσης η Τουρκία να αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, να μεταβιβάσει την περίκλειστη περιοχή της Αμμόχωστου στον ΟΗΕ, και να απόσχει από ενέργειες σχετικές με τους παράνομους εποικισμούς. Αναγνωρίζεται δε το δικαίωμα της Κύπρου να συνάπτει διμερείς συμφωνίες για την ΑΟΖ και καλείται η Τουρκία να σεβαστεί πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών μελών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων που αφορούν την εξερεύνηση και εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Τέλος, η τουρκική κυβέρνηση καλείται να συνεργαστεί, ή τουλάχιστον να διαβουλευτεί με την Ελλάδα και την Κύπρο, για οιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη για το πυρηνικό εργοστάσιο του Akkuyu.
Οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν την περσινή απόφαση της Τουρκίας να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Εκφράζουν ωστόσο τη λύπη τους που πολλές που από τις εξουσίες που παραχωρήθηκαν στον Πρόεδρο και την εκτελεστική εξουσία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος διατηρούνται σε ισχύ, και συνεχίζουν να περιορίζουν ελευθερίες και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Κοινοβούλιο παραμένει σοβαρά ανήσυχο για τις κακές επιδόσεις της Τουρκίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την ελευθερία των ΜΜΕ και τη μάχη εναντίον της διαφθοράς, καθώς και για την «παντοδυναμία» του προεδρικού αξιώματος.
Ανησυχει επίσης βαθιά για τη συρρίκνωση του περιθωρίου δράσης της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, καθώς μεγάλος αριθμός ακτιβιστών, δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται στη φυλακή.
Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το νέο σύνταγμα της Τουρκίας, το Κοινοβούλιο προτείνει οι τρέχουσες ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία να ανασταλούν επίσημα.
Το ΕΚ στηρίζει τους Τούρκους πολίτες
Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τους Τούρκους πολίτες και να παραμείνουν προσηλωμένοι στον δημοκρατικό και πολιτικό διάλογο. Ευρωπαϊκά κονδύλια θα πρέπει να διατεθούν (όχι μέσω της Άγκυρας, αλλά απευθείας στην τουρκική κοινωνία των πολιτών)για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους φοιτητές και τους δημοσιογράφους για την προώθηση και προστασία των δημοκρατικών αξιών και αρχών.
Εκσυγχρονισμός της Τελωνειακής Ένωσης
Οι ευρωβουλευτές διατείνονται ότι για να παραμείνει η Τουρκία οικονομικά προσδεδεμένη στην ΕΕ, πρέπει να παραμείνει μια πόρτα ανοικτή για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης του 1995 μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, ώστε να συμπεριληφθούν οι σχετικοί τομείς όπως η γεωργία, οι υπηρεσίες και οι δημόσιες συμβάσεις, συνοδευόμενη από συγκεκριμένες βελτιώσεις στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου.
Ελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων
Επιπροσθέτως, οι ευρωβουλευτές παροτρύνουν την Τουρκία να συμμορφωθεί πλήρως με τα 72 κριτήρια που προσδιορίζονται στον χάρτη πορείας για την ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων, προς όφελος των φοιτητών, των ακαδημαϊκών, των εκπροσώπων των επιχειρήσεων και των ανθρώπων που έχουν οικογενειακούς δεσμούς στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ο ρόλος της Τουρκίας στο προσφυγικό
Τέλος, όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία, το ψήφισμα υπενθυμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την παροχή προσωρινής αρωγής στους πρόσφυγες. Το ΕΚ είναι της άποψης ότι η κυβέρνηση και ο πληθυσμός της χώρας τήρησαν ιδιαίτερα φιλόξενη στάση προσφέροντας καταφύγιο σε περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, ταυτόχρονα όμως παροτρύνει την Τουρκία να τηρεί την αρχή της μη επαναπροώθησης. Τα κράτη μέλη από την άλλη θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μια επανεγκατάσταση μεγάλης κλίμακας.
Δήλωση
Η εισηγήτρια Kati Piri (Σοσιαλιστές, Ολλανδία) είπε σχετικά: «Αν η ΕΕ παίρνει τις ίδιες τις αξίες της στα σοβαρά, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη κατάληξη από την επίσημη αναστολή των συνομιλιών για την ένταξη στην ΕΕ. Οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας για το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων έχουν αγνοηθεί πλήρως από την Άγκυρα. Εκτός από τις βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδόμηση του κράτους δικαίου και το γεγονός ότι η Τουρκία έχει την παγκόσμια αρνητική πρωτιά για τον αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων, το πρόσφατα αναθεωρημένο σύνταγμά της εδραιώνει τον απολυταρχισμό του Ερντογάν.»
«Καταλαβαίνω ότι μια παύση των συνομιλιών δε θα είναι θετική εξέλιξη για τους δημοκράτες της Τουρκίας. Για αυτό το λόγο, οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Το Κοινοβούλιο, ως εκ τούτου, ζητά να διατεθούν εξειδικευμένοι πόροι για τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών, των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Επιπροσθέτως, ο εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με ξεκάθαρες βελτιώσεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ περισσότερη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για τα προγράμματα ανταλλαγής και διαπροσωπικών επαφών».
Στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε «ασήμαντη» για την Άγκυρα την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η δείχνει την ακροδεξιά τάση του ΕΚ».
Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού καταψήφισαν την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΤουρκίαςΚατά της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ τάχθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού.
«Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση βάσει της οποίας ζητείται η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Και το έπραξε παρά το γεγονός ότι συμφωνεί απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που απευθύνει η Ευρωβουλή προς την Τουρκία, καθώς το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς την Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση «μία α λα καρτ σχέση Ε.Ε.- Τουρκίας μπορεί να ωφελεί ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά, κυρίως, συμφέροντα με την Τουρκία, μπορεί να ωφελεί πιθανώς και την ίδια την Τουρκία διότι η εισροή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. συνεχίζεται, αλλά αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο: Αυτό του ελέγχου της ενταξιακής διαδικασίας. Εφόσον τελικά κριθεί ότι χρειάζεται να πάμε σε μια άλλου είδους σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας, αυτή θα πρέπει να διέπεται από όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχους με εκείνους των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου καταγγέλλει τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, λέγοντας ότι «ο κ. Βέμπερ και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, στράφηκε για μια ακόμη φορά κατά των συμφερόντων της Ελλάδας, προτείνοντας τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, αντίθετα με την στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες».
Αντίθετοι στη διακοπή των διαπραγματεύσεων, προσθέτει ο κ. Κούλογλου είναι και «επιφανείς τούρκοι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι μας συνέστησαν να μην κόψουμε τις γέφυρες με τη χώρα τους».
«Είναι θετικό», σημειώνει ο ίδιος «ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ που συμμετείχε στη ψηφοφορία κ. Σπυράκη, δεν ακολούθησε τον κ. Βέμπερ, αν και ψήφισε κατά της πρότασης της Αριστεράς για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και των ανεξάρτητων ΜΜΕ στη Τουρκία καθώς και την συνέχιση των επαφών σε ακαδημαϊκό επίπεδο ανάμεσα στα δύο μέρη».
«Θετικές» χαρακτηρίζει ο κ. Κούλογλου και τις αποφάσεις που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα «υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, την καταδίκη των παραβιάσεων του εναερίου χώρου της Ελλάδας και των θαλάσσιων υδάτων της, το κάλεσμα της άρσης του casus belli και την αποδοκιμασία των ακραίων απόψεων που θέλουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».
«Ευτυχώς οι προτάσεις του "φίλου της Ελλάδας" κ. Βέμπερ καταψηφίστηκαν», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος θεωρεί «λάθος» το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία . Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το Ποτάμι με τον Μίλτο Κύρκο έδωσε τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής (από τη δεκαετία του 1990) για να μην τερματιστεί η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας».
Στην παρέμβασή του, ο κ. Κύρκος τονίζει ότι πρόκειται για "δήθεν αναστολή αλλά ουσιαστικά οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» και κατηγορεί τον κ. Βέμπερ ότι «το θέλει εμφατικά» γιατί «θεωρεί ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ ό,τι και να κάνει».
Το ενδιαφέρον κάποιων, προσθέτει, περιορίζεται στις οικονομικές συναλλαγές και αναφέρεται στη «συμφωνία Siemens και DB ύψους 32 δισ. για τους τούρκικους σιδηρόδρομους», η οποία όπως λέει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού «μας δείχνει το προνομιακό πεδίο σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας που κάποιοι οραματίζονται, χωρίς τα «ενοχλητικά» κριτήρια της Κοπεγχάγης».
Τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, θέλουν και άλλοι, προσθέτει, «ως τιμωρία του προέδρου Ερντογάν» για την απαράδεκτη παραβίαση του κράτους δικαίου. «Όμως όλοι οι δημοκράτες στην Τουρκία, μέσα και έξω από τις φυλακές, ο Καβαλά και ο Ντεμιρτάς από τα κελιά τους, το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, όλα τα πολιτικά κόμματα σε μια σπάνια στιγμή σύμπνοιας ζητούν να μην σκοτώσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο της χώρας τους».
Καταδικάζει η τουρκική κυβέρνηση την απόφαση του ΕΚ για αναστολή των διαπραγματεύσεωνΚαταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μονόπλευρη και κάθε άλλο παρά αντικειμενική στάση που υιοθετεί το ΕΚ». Τονίζει, δε, ότι «Η εν λόγω συμβουλευτικη απόφαση δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Η στάση του ΕΚ προς την Τουρκία πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του διαλόγου, των σχέσεων και της αληλεπιδρασης ΕΕ - Τουρκίας.»
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο τουίτερ ότι «πρόκειται για μια ανάξια, άκυρη και άνευ κύρους απόφαση». Στη μακροσκελή ανάρτησή του, σημείωσε ότι (αυτή η απόφαση) καθιστά το ΕΚ «έρμαιο της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Το ΕΚ απομακρύνθηκε απο την λήψη υποστηρικτικών αποφάσεων ανοικτών στην δημοκρατική εξέλιξη. Κοιτάει τον Κόσμο από το στενό παράθυρο της ακροδεξιάς». Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος ο κ. Τσελίκ ανέφερε επίσης ότι «το ΕΚ δεν πραγματοποίησε ούτε μια επίσκεψη αλληλεγγύης στην τουρκική Βουλή και ότι ο Πρόεδρος της, μήνες μετά επισκέφθηκε την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αλλά δεν τους ενοχλεί καθόλου να συνεργάζονται με τους ηγέτες του πραξικοπήματος. Είναι γνωστός σε όλους ο ρατσισμός του επιτρόπου διεύρυνσης της ΕΕ, αλλά και η εγγύτητα του συντάκτη της έκθεσης με τους υποστηρικτές των τρομοκρατών παρά με την δημοκρατία». Τέλος, αναφέρει: «Σας επιστρέφουμε την έκθεση όπως έχει [..] Κάθε φορά που θα βλέπετε αυτή την έκθεση θα θυμάστε πώς βήμα βήμα για μια ακόμη φορά παραδώσατε της Ευρώπη στους ρατσιστές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Α’ Χαιρετισμοί της Παναγίας: Τι γιορτάζουμε αύριο 15 Μαρτίου
- Οι πολιτικές εφημερίδες 14/3/2019
- Ο τρόπος να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά το άγχος σύμφωνα με μια ψυχολόγο
- 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
- Ομολογία – σοκ για την εφιαλτική νύχτα της Τοπαλούδη: «Ναι, τραβούσαμε βίντεο την Ελένη»
- Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Η ΠΣΑΕΜΘ παίρνει θέση – Νέα σχόλια στο armynow.net
- Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού ψήφισαν κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας
- Έρχεται ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης!
- Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη
- ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το Facebook και στην Ελλάδα...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη
- Μητσοτάκης: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές
- Aναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο
- Παραιτείται από την Attica Bank ο Π. Ρουμελιώτης
- Λαυρεντιάδης, Κιτσάκος και άλλοι στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα
- Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε και συμβιβαστήκαμε το 2015
- Παπαγγελόπουλος σε διαμαρτυρόμενο Πολάκη: Πήραμε την Κυβέρνηση, όχι την εξουσία
- Καθηλώνουν και οι ΗΠΑ όλα τα αεροπλάνα 737 MAX 8, MAX 9
- Τελευταία Νέα Antinews
- Aναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο
- Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε και συμβιβαστήκαμε το 2015
- Λαυρεντιάδης, Κιτσάκος και άλλοι στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα
- Παπαγγελόπουλος σε διαμαρτυρόμενο Πολάκη: Πήραμε την Κυβέρνηση, όχι την εξουσία
- Μητσοτάκης: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές
- Καθηλώνουν και οι ΗΠΑ όλα τα αεροπλάνα 737 MAX 8, MAX 9
- Παραιτείται από την Attica Bank ο Π. Ρουμελιώτης
- Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη
- Eισβολή του Ρουβίκωνα στο υπ. Περιβάλλοντος
- Έντι Ράμα: «Ιστορική και μεγαλοπρεπής» η συμφωνία των Πρεσπών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Ο Λαρίσης Ιερώνυμος για την αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συνταγματος
- Patras Science Festival 2019: Στο ΕΑΠ και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης
- Ο τρόπος να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά το άγχος σύμφωνα με μια ψυχολόγο
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας»
- Σοκ στα ειδικά μισθολόγια: Χάνουν επιδόματα γιατί πήραν αναδρομικά
- Θρήνος στη Formula 1: Πέθανε ο Τσάρλι Ουίτινγκ
- Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οδηγίες για την αναγραφή των ακινήτων στην αίτηση ενίσχυσης