Financial Times: «Ο Σόιμπλε έρχεται στην Αθήνα σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης»

Στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα αναφέρονται οι Financial Times. Σε άρθρο της με τίτλο «Ο Σόιμπλε στην Αθήνα σε μια επίδειξη

εμπιστοσύνης», η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έρχεται «στην χτυπημένη από την λιτότητα Αθήνα», όχι για να κάνει διαπραγματεύσεις σχετικά με μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους ή για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά για να «δείξει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και να τους πείσει να συνεχίσουν».
«Θα φτάσει λίγες ώρες αφότου το κοινοβούλιο της Αθήνας αναμένεται να ψηφίσει ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων και 25.000 απολύσεων στον δημόσιο τομέα» συνεχίζει. «Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε κάθετα το ότι η επίσκεψη Σόιμπλε είχε σκοπό να ανακουφίσει περεταίρω το ελληνικό χρέος, μετά το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι θα χρειαστούν επιπλέον 10 δις ευρώ στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Σύμφωνα με τους Financial Times, η μόνη κίνηση στην οποία αναμένεται να προβεί ο Γερμανός υπουργός είναι η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεννόησης» για τον δανεισμό 100 εκατ. ευρώ στο μέλλον από την KWF, την γερμανική τράπεζα ανάπτυξης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παρά την χθεσινή διάψευση του δημοσιεύματος της Suddeutsche Zeitung από την γερμανική κυβέρνηση στο οποίο αναφέρεται ότι ο Σόιμπλε επισκέπτεται την Αθήνα επειδή το ελληνικό πρόγραμμα έχει μια «μαύρη τρύπα» ύψους 10 δις ευρώ, οι Financial Times φιλοξενούν τα σχόλια του εκπροσώπου οικονομικών των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος δήλωσε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο πως η «μαύρη τρύπα» ενδέχεται να αγγίξει τα 50 δις ευρώ στο τέλος του προγράμματος το 2015. Παράλληλα, κατηγορεί την Άνγκέλα Μέρκελ πως «επιδιώκει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ». «Τώρα ας μας πει πόσο θα κοστίσει η υπόσχεσή της. Η αλήθεια πρέπει να συζητηθεί πριν τις γερμανικές εκλογές», δηλώνει.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/e331ec8c-eeee-11e2-b8ec-00144feabdc0.html#axzz2ZNeWZPPI

Keywords
Τυχαία Θέματα