Χειρότερα δεν γίνεται!

08:02 8/6/2015 - Πηγή: Antinews

Τη Δευτέρα το πρωί ο Βαρουφάκης συναντά τον Σόιμπλε, στη μοναδική φορά τους τελευταίους μήνες που ο υπουργός Οικονομικών δικαιολογεί τη θέση του.

Κι επειδή είναι παντελώς απαξιωμένος και ανάξιος να κάνει διαπραγματεύσεις, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η συνάντηση δεν θα έχει καμιά σημασία και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Για τα μάτια του κόσμου γίνεται αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σόιμπλε σίγουρα έχει μάθει ότι ο Βαρουφάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο

Πρώτο Θέμα είπε με στόμφο και αλαζονεία «θα περάσει το δικό μας».

Σιγά μην σκίσετε κανένα καλτσόν εκεί στην κυβέρνηση. Μήπως είναι καλύτερα να πάει στο Βερολίνο ο… Τσακαλώτος; Καλύτερα αποτελέσματα θα έχει.

Δεν περιμένουμε λοιπόν και τίποτε από τη συνάντηση αυτή και πλέον η σύσκεψη κορυφής της Τετάρτης μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ ενδεχομένως να «κλειδώσει» τη συμφωνία ή τη ρήξη. Όλα είναι ανοικτά αφού η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι χειροτερεύει την κατάσταση της χώρας και κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει για το λαό και για την πατρίδα.

Μην εκπλαγείτε αν πάμε ακόμη και σε εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο αφού τα αδιέξοδα του Τσίπρα είναι τεράστια, όσο κι αν προσπάθησε στη Βουλή να το παίξει άνετος. Η προσπάθειά του να βρει συνενόχους που θα κάτσουν στα τέσσερα όπως λέει και ο Καμμένος, δείχνει ακριβώς αυτά τα αδιέξοδα. Αν την Τετάρτη Μέρκελ και Ολάντ του πουν «Αλέξη ξέχνα το, κάνε μεταρρυθμίσεις αλλιώς χάθηκες», τότε δεν αποκλείεται να το παίξει «λεβέντης» και να το κάνει «Κούγκι».

Ο Καμμένος είπε ότι αν γίνει «Κούγκι» θα φταίνε οι Ευρωπαίοι. Τόσο ανόητες πολιτικές αναλύσεις κάνει. Αν δηλαδή ζήσουν τα παιδιά μας σε μια κατεστραμμένη χώρα θα κοιτάμε να βρούμε ποιος θα φταίει; Ο Βούτσης προανήγγειλε εκλογές με λίστα και χωρίς διερευνητικές εντολές, όμως άλλα λέει το Σύνταγμα. Θα το καταφέρει κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα βάλει στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπόδικο Μιχαλολιάκο να παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τέτοια ντροπή. Όμως γιατί να ντρέπονται; Τόσο καιρό η Ζωή «φλερτάρει» με τη Χρυσή Αυγή και δεν βλέπει το όνειδος.

Ο Τσίπρας, δια των non paper που βγάζει ο γίγαντας της δημοσιογραφίας Μιχόπουλος «προειδοποιεί» τους ξένους και τους καλεί να προσχωρήσουν στο δικό του σχέδιο. Όλη την ημέρα χθες, όμως, δεν κατάλαβε τα μηνύματα που τους έστειλαν; Ο Γιούνκερ δεν του σήκωνε το τηλέφωνο. Μέχρι και τον τελευταίο φίλο της Ελλάδας έχασε. Μετά ο ίδιος είπε ότι ο Αλέξης τον πούλησε και δεν τους έκανε αντιπρόταση όπως είχε υποσχεθεί.

Ο Ματέο Ρέντσι, άλλος φίλος, την ώρα που έλεγε ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει Grexit, έστελνε και το εξής μήνυμα: «Δεν μπορεί οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις των Ιταλών να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτές των Ελλήνων».

Ακόμη πιο ηχηρά αν και διπλωματικά τα μηνύματα της Μέρκελ και του Ομπάμα οι οποίοι ζήτησαν από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις και να βρεθεί λύση αλλά να… ξεκουνηθεί λίγο ο Τσίπρας και να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση. Να θυμίσουμε ότι κάποιοι στην κυβέρνηση περίμεναν ηχηρή παρέμβαση των Αμερικανών υπέρ της Ελλάδας. Τόσο τους κόφτει, τόσο καταλαβαίνουν το γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι. Δεν άκουσαν τον Σόιμπλε να λέει στον ομόλογό του Λιου: «Αν θέλετε εσείς οι Αμερικανοί να παρέμβετε βάλτε 50 δις ευρώ που βάλαμε εμείς».

Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε μια ακόμη μεγαλειώδη γκάφα. Περίμενε πότε από τους Αμερικανούς, πότε από τους Ρώσους, πότε από τους Κινέζους και πότε από τις BRICS να σώσουν την Ελλάδα. Τα «έσπασε» μ’ αυτούς που βάζουν τα λεφτά και πόνταρε σε όσους δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ. Αυτή είναι η περήφανη διαπραγμάτευση.

Τώρα τι απομένει; Αυτό που απομένει είναι ένα αδιέξοδο το οποίο κανείς δεν ξέρει πώς θα αρθεί, πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα. Διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τρελούς και ιδεοληπτικούς που πουλάνε «περηφάνια» στους ψηφοφόρους τους την ώρα που οδηγούν τη χώρα στα βράχια. Δυστυχώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η πίκρα θα είναι μεγάλη, μόνο που υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Χρεοκοπία θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή.

Κι επειδή οι ψευτομαγκιές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λένε «θα μιλήσει ο λαός στο αδιέξοδο», κάποιος πρέπει να τους απαντήσει: Θα ρισκάρουν να πάνε σε κάλπες με διαλυμένη οικονομία που δεν θα έχει ούτε τα… ψηφοδέλτια να πληρώσει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα