Επιβεβαιώνεται ότι οι Γερμανοί ήθελαν δημοψήφισμα

Σβήνουν σιγά σιγά και τα τελευταία ερωτήματα για το αν η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στον Κάρολο Παπούλια διατύπωσε πράγματι τη σκέψη για δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον γερμανικό τύπο αναφέρουν ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη Δευτέρα οι 16 υπουργοί

Οικονομικών ζήτησαν από τον Φίλιππο Σαχινίδη να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος. Σχετικές πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα “Süddeutsche” και αναμεταδόθηκαν από την “Deutsche Welle”.

Ο Σαχινίδης γνώριζε για το δημοψήφισμα!

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η υπόθεση του δημοψηφίσματος. Το θέμα είχε τεθεί σε κλειστές συσκέψεις κυβερνητικών και οικονομικών παραγόντων στο Βερολίνο και σε άλλες πρωτεύουσες (που πρόσκεινται στον γερμανικό πόλο). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσφατο Eurogroup όπου συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών έγινε συζήτηση ή τουλάχιστον αναφορά επ’ αυτού.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Φ. Σαχινίδης (ήταν εκεί και ο νυν υπηρεσιακός Υπουργός Γ. Ζαννιάς), που άκουσε την συζήτηση. Απέφυγε να τοποθετηθεί λένε οι συνεργάτες του, όμως γνώριζε. Και δεν είπε τίποτε!

Γερμανοί δημοσιογράφοι ρωτούσαν για δημοψήφισμα πριν το πει η Μέρκελ στον Παπούλια!

Οι συμπτώσεις μερικές φορές αποκαλύπτουν την αλήθεια. Πληροφορίες του Antinews επιβεβαιώνουν ότι το δημοψήφισμα ήταν οργανωμένο γερμανικό σχέδιο και έβαλαν και Γερμανούς δημοσιογράφους να «τσεκάρουν» Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.

Τα δεδομένα:

- η συζήτηση Παπούλια – Μέρκελ έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι.

- την ίδια περίπου ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς συναντούσε τους πολιτικούς αρχηγούς εκτελώντας μάλλον κρατική πολιτική, παρά ευρωπαϊκή.

- ο Μ. Σουλτς στις συναντήσεις του δεν αναφέρθηκε ποτέ σε δημοψήφισμα.

- το περιεχόμενο της συνομιλίας Παπούλια – Μέρκελ το πληροφορήθηκε αμέσως μόνο ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος. Οι πολιτικοί αρχηγοί το έμαθαν αργά το απόγευμα.

Άρα από ελληνικής πλευράς μόνο ο Παπούλιας και ο Πικραμμένος γνωρίζουν. Όμως στους πολιτικούς αρχηγούς, πάνω κάτω την ίδια ώρα που γινόταν το τηλεφώνημα Μέρκελ στον Παπούλια, υποβλήθηκαν ερωτήσεις από Γερμανίδα δημοσιογράφο, που συνόδευε τον Σουλτς, που αφορούσαν το δημοψήφισμα!!! Πως εξηγείται αυτό;

Να σημειώσουμε ότι η δημοσιογράφος δήλωνε πως εργάζεται στην Süddeutsche Zeitung και ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Σουλτς την γνώριζε και την παρουσίαζε στους αρχηγούς, συνιστώντας τους να της κάνουν δηλώσεις!.

Πως λοιπόν η Γερμανίδα δημοσιογράφος ρωτούσε «αθώα» και «απέξω – απέξω» για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τους πολιτικούς αρχηγούς; Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Λέτε να «επικοινωνούν» τα μεγάλα «πνεύματα» της Μέρκελ και της Γερμανίδας απεσταλμένης της Süddeutsche Zeitung; Είχε την πληροφορία από την Γερμανία; Μα εκεί δεν είχε δημοσιευθεί αυτή η πληροφορία.

Μπορεί βέβαια να είχε «εσωτερική πληροφόρηση». Αυτό όμως μας οδηγεί σε άλλους ατραπούς για

Keywords
Τυχαία Θέματα