Και η ΝΔ κοιμάται...

17:29 8/4/2016 - Πηγή: Antinews

Έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που η συζήτηση στη Βουλή είχε μια απρόσμενη έκπληξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του, συγκρούστηκε με τον Τσίπρα και τον νίκησε κατά κράτος, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Όλοι «ανησύχησαν» για το τι... τσίμπησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κι έπεσε τόσο «χαμηλά» ώστε να αντιμετωπίζει τον Τσίπρα επί ίσοις όροις.

«Ξέχασε

τους τρόπους που του έμαθαν στο Κολλέγιο;» είπε ο ένας. «Μήπως το φρεντοτσίνο είχε πολύ ζάχαρη και του ανέβηκε το σάκχαρο» είπε ο άλλος. «Βρε μπας κι έγινε επιτέλους ηγέτης», είπε ο άλλος.

Σε κάθε περίπτωση μετά από εκείνη την παράσταση και με μια εμβόλιμη δήλωση όπου εμμέσως ζητούσε εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αγνοείται. Μαζί και η Νέα Δημοκρατία βεβαίως διότι δεν είναι αντιπολίτευση τα twitts του Άδωνι ή κάποιες σκόρπιες συγκρούσεις στα τηλεπαράθυρα για τα μάτια του κόσμου.

Η Νέα Δημοκρατία απουσιάζει παντελώς από το σκηνικό διάλυσης και καταστροφής που έχει φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα. Απουσία συγκεκριμένων προτάσεων, απουσία προγράμματος με συγκεκριμένα μέτρα σωτηρίας της οικονομίας, χαλαρή αντιμετώπιση του χάους με το προσφυγικό. Σε μια χώρα που σέρνεται, σε μια οικονομία που είναι σε μαύρα χάλια, με τη διαπραγμάτευση να έχει γίνει παιχνιδάκι του Τσακαλώτου, με το χρέος να εγκαταλείπεται ως στόχος από την κυβέρνηση, η ΝΔ είναι απούσα. Περιμένουμε ακόμη το πρόγραμμα. Τους στόχους για τις σχέσεις με τους δανειστές. Πώς θα προσελκυστούν επενδύσεις, πώς θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, πώς θα αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, πώς θα πάψει η χώρα να είναι παρίας.

Από ένα φιλελεύθερο κόμμα, πιστό στις αρχές της Ευρώπης, της ελεύθερης αγοράς, της οικονομίας που σέβεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, περιμένουμε άμεσες απαντήσεις στον κρατισμό της Αριστεράς. Που είναι το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ; Τι κάνουν στη Συγγρού οι πιτσιρικάδες που έχουν προσληφθεί; Θα περιμένουμε το συνέδριο για να δούμε τον τρόπο που η ΝΔ θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά θέματα αν γίνει κυβέρνηση;

Και στο Προσφυγικό τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Κάθε μέρα στα κανάλια και τις εφημερίδες έπρεπε να είναι. Πήγε μια φορά στην Ειδομένη κι έκανε το καθήκον του; Μια φορά στις κάμερες και καθάρισε; Το θέμα είναι εθνικό, κινδυνεύει η πατρίδα μας και το κατ' εξοχήν πατριωτικό κόμμα δεν είναι εδώ να μας πει τι θα κάνει. Αμ δεν θα παίρνει θάρρος ο κάθε Καρατζαφέρης και ο κάθε Μπαλτάκος να φτιάχνουν νέα κόμματα; Αμ δεν θα ξεσαλώνει η Χρυσή Αυγή και ο κάθε πικραμένος Καμμένος;

Έχει πολλά προβλήματα η ΝΔ και κάποιοι πίστεψαν ότι με μια καλή παρουσία στη Βουλή, για θέματα όμως που ελάχιστα ενδιαφέρουν τον πολίτη, θα καθαρίσει ο Κυριάκος για μια πενταετία. Κάποιοι τον συμβούλευσαν ότι αν συνεχίσει τη λογική του ώριμου φρούτου πετάγοντας σποραδικά για το θεαθήναι τη λέξη «εκλογές», θα νικήσει σίγουρα. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς καθαρές θέσεις και καθαρές κουβέντες, χωρίς δράση στους χώρους που υπάρχουν τα προβλήματα, η ΝΔ θα μείνει στα δημοσκοπικά ευρήματα και δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο.

Κι εν πάση περιπτώσει, ακούγονται σε όλη την Αθήνα οι... προσευχές που κάνουν στη Λεωφόρο Συγγρού να περάσει ο Τσίπρας όλα τα μέτρα και να μη σκάσει στα χέρια του Μητσοτάκη η βόμβα. Κι όπως ξέρουμε καλά, στα βόρεια προάστια φοβούνται ακόμη και τις... στρακαστρούκες, πολλώ δε μάλλον τις βόμβες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα